Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, February 13, 2012

Bentong.....Thailand

BENTONG

Ingat tak gambar nii....ada aku selitkan lam entry new year ari tuuu..lepas tuu terus terlupa nak story morry sampai leee anak buah aku yang tomei lote minta gambar...heeeeee lupa sehhhhh...padahal lam entry draft dah tuuuu....!!!!

Meh aku sambung balik....Kebetulan masa cuti sekolah ari tuu aku balik kampung..so masa lepak lepak kat umah kakak aku tuu sambil minum petang ada lee sembang pasal nak makan "tomyam" so apalagi terus kakak aku bagi cadangan
JOM GI BENTONG



.......& kebetulan husben dia keja kat GRIK...so apa lagi.........!!!!! JOM

Kitorg bertolak pon lam kul 10am sebabnya nak jumpa husben kakak aku lunch hours, idea memang nak gi makan so sampai jeee memang terus gi restoran. 

Lepas jee sempadan kawan abang ipar aku da tunggu....Jom tengok lunch kitaorg ari tuuu !!!


Ikan Siakap Stim


Telur dadar, ulaman, Daging Merah & Sayur Kailan

Peberat aku....Kerabu Mangga pon ada,  Siakap 3 Rasa


 Sup Ekor


Laaaa punya lee excited tengok makanan sampai aku lupa nak snap gambar tomyam heeeee....!!

Air tebu pegaga memang terbaek ......

Memula nak try cam cuak gak...mana lee tau kot kot terpahit kee hapa keeee....tapi kan memang sedap sangat...tuan kedai tuu bagi tahu....minum tebu nii ngan pegaga elakkan batuk...so lepas tuuu memang berjag leeee kitaorg order...sedap 

Licin...nampak sangat memasing kebulur heeeee


Botol kosong tuuuu isi air tebu lam tuuu.....


Budak yang da kekenyangan....abis jee makan terus keluar ambil angin....


budak nii pulak main jee lebih...nasib kedai nii ada pintu so dapat lee aku makan ngan aman kalau tidak .....iskkkkkk....selagi tak paham bahasa, selagi tak besar panjang jangan harap lee aku nak makan ngan tenang.....mata 24jam kena jeee pandang dia....pantang lepa ilang jeeee.....


Gerai buah-buahan depan Jalan..nasib da kenyang kalau tak mau terjah situ dulu...



Family aku & kakak aku ....yang pakai topi tuuu husben kakak aku .....sebelah laki aku tempat kekawan abang ipar aku....diaorg masa aku snap pix.semuanya lepak tempat lain dulu.....da hidang semua sekali baru dia join...segan kot....
Lepas kenyang kitaorg jejalan pusing town pulak 
Sambung next yeee....


2 comments:

  1. 1st time dgr air tebu pegaga...mcm sodap!!! pegaga bkn pahit ke?

    ReplyDelete
  2. First time gak dgr tebu+pegaga nih. Sedap ke ??
    Tempat tu betong ke bentong ? Kalau dari grik, kita kena ke pengkalan hulu dulu then terus ke border utk ke betong, Thailand.

    ReplyDelete