Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Friday, September 28, 2012

Baby Cot for SALE.....

B  E  R  M  I  N  A  T…..!!!!


 For Sale
It is made of Malaysian solid tropical hardwood. It is designed and manufactured in compliance with the stringent BS EN Standards.
1. Baby Cot;
2. Playpen;
3. Sofa Bed;

Features :-

    4 levels adjustable base
    Non-toxic paint
    Reliable quality safety knob
    Non-toxic teething rails
    Equipped with 4 castors. Two of them with brake.
    Safety distance between the slats in compliance with BS EN Standards
    No finger joints to ensure 100% intact and no unexpected breaking up
    Safety and security systems are compliance to the stringent requirements of BS EN Standards.
    Rounded and softer corners to avoid injuries






Thursday, September 27, 2012

Mahai tul roti canai niiii.......

 Sedapkan...terliur aku petang petang niii....
garing memang garing..tapi kuah cam ceroi sikit n sambal tuu ...hmmmm!!!!

time nak bayar tuu cam nak terbeliak mata aku tengok rega roti canai tuuu...mak aaiiiiiii punya lee mahai
roti kosong jeeeee...sebab aku minta banjir kot itu yg rega cam tuuu...OR sebab kedai nii kat BJ...
wallahhuallam....

Tuesday, September 25, 2012

New oFFiCe ASTRO Team

Time dok sorang sorang baru teringat nak post entry umah baru ataupon opis baru...heeeee actually masa akhir akhir syawal ari tuu kitaorg da start sebok berpindah randah...berkemas kemas...pindah pon tak lee jauh mana pon building sebelah jeee..
(sure org kata kepoh laa luuuu..heeee,sblh building jee pon...)

Building nii dulu studio cina...diaorg buat cerita cerita horror nii, dengar pon seram kan..heeee memang seram tau sebabnya da perbagai usaha,solat hajat,bacaan yassin berramai-ramai...tapi ...!!! iskkkkk  paham paham jee laaaa...

kita tutup ceta tuuu meh nak tunjuk tempat aku cari makan...

Aku sebilik dengan Boss dan Asistant (memang terasa nak nangis)



Monday, September 24, 2012

RiaNg Ria kanak kanak RiBeNa...

Sibaju kuning atas tuu selambar jeeee bukan boleh tengok orang lain senang sikit ada jee akai dia nak mengacau...yang selalu jadi mangsa abang chik dia tuuu....tapi cammana tak semalam baru jee aku nak duduk sambil bersantai nak capai paper tertiba terpandang muka siKenit niiii....sambil tersenyum simpul...

Lol upanya mangsa dia kali niii sikakak pulak..terus jeee dia gi belakang kakak dia sesambil dok angkat kaki atas bahu kakak dia.....budak nii kan..!!!!

Cepat cepat aku capai handphone...

nasib baik lee time nii kakak mood baik...kalau tak mau kena jerit gak nii

 Muka happy jeee dapat membuli sikakak...



Masak Tempoyak


Sejak 2 menjak nii aku suka sangat masak tempoyak...heeee tapi aku tetap bukan peminat no.1 tempoyak nii tapi kalau durian haaaaaa serah laaa mmg sanggup aku berkampung kat tepi jalan or gerai durian ..time tuu mmg tak pandang kiri kanan, depan belakang da....tambah tambah atas meja terhidang musang king keee, D24 keee.... lagi leeee...

Tapi sebab En tersayang suka makan...and pestime dia mengorder time bulan posa ari tuuu...terus aku pon suka gak nak masak...senang pulak tuuu main campak campak jeee...heeee 

Paling besst kalau kena ngan ikan patin or ikan duri...berlemak gitu...tapi sebab semlm stok ikanpatin pon tarak so aku try guna ikan tengiri heeeee....menjadi gak leee..makan ngan nasi panas panas...jeling jeling bertambah gak leeee En tersayang tuu makan...tambah ngan aroma yang mengancam..perhhhhh meleleh air liur...sizidane yang tak pernah nak try test pon tersenduk gak lee 2,3 senduk kuah...heeee

aku pulak buat tak berapa nak pedas sangat...(cili padi tak berapa nak ada stok)...


Kosong jee kan..sebabnya aku memang tak akan membazir taruh segala macam bahan bahan sampingan cam bunga kantan lee, daun kesum laaa..timur laaa
SEBABNYA
last last tak de sapa yang makan...semua tuu alah alah hiasan jeee..so malas aku nak taruh...lain kalau ada MIL or kakak aku ...haaa baru berbaloi....

Cara masak ikut resepi dari blog kak ros...bukan apa...kekadang tuu cam ingat ingat lupa kena gak jadikan otai otai sebagai rujukan...


Satu ekor ikan patin (patin sangkar, sedang-sedang)
2 ulas kunyit hidup (ditumbuk halus)
6 biji bawang kecil (ditumbuk halus)
15 biji cili api (ditumbuk halus)
2 senduk tempoyak (agak2, nak pekat letak lebih lagi)
1 biji timun cina (dipotong dadu) ( ni ros tak letak)
2 ikat daun kesum
2 ikat bunga kantan
sedikit asaam keping
3 cawan air (ikut kepekatan)
garam (ikut rasa)
gula (kalau agak terlalu pedas) ( ni tak letak pun takpe)

Cara-cara

1. ikan disiang dan diperapkan dengan asam jawa & limau nipis untuk menghilangkan bau hanyir ikan selama 1 jam.
2. Kunyit hidup, bawang kecil dan cili api ditumbuk halus dan digaulkan dengan tempoyak tadi masukkan kedalam periuk yang diletakkan air, gaul sehingga rata masukkan juga asam keping, letak atas api dan biar 3 minit baru masukkan ikan yang terlebih dahulu dibersihkan, masukkan bunga kantan, daun kesum dan timun cina tadi, sambil itu masukkan garam, jangan terlampau masin, kalau agak2 pedas sangat masukkan gula sikit.
3. Cadangan Hidangan: sedap dimakan panas dengan nasi putih, amat menyelerakan, resepi ibu saya sendiri.selamat mencuba
4. Tambahan: tempoyak biarlah yang 5 hari diperam baru sedap masakan ini mengambil masa lebih kurang 20 minit.
( cara ros, kunyit hidup, cili padi, bawang kecil dan tempoyak tu, ros blender dengan secawan air, tapi ros akan pastikan lada tidak terlalu halus dikisar).

Friday, September 21, 2012

School & House Hunting-Miri,Sarawak



Assalamualaikum w.b.t
semoga pagi JUMAAT ni membawa seribu rahmat buat kita semua amminnnnnn.... (uittt cam nama laki lee pulak, alhamdullilah)
URGENT !!!
Mohon sangat sangat jasa baik bloggers2 semua, kekwn or sesapa jee la yang ada info mengenai sekolah kebangsaan & menengah area Miri,Sarawak
Kalu boleh nak area bandar lee kot...
&
HOUSE HUNTING !!


 kalau ada juga rumah sewa keee, apartment nak disewa kee kat Miri yg dekat area Piasau Jaya kee..Dekat dengan kemudahan senang nak gisupermarket ke apa keee....
mohon jasa baik kekawan semua yeee.....nak sangat info seberapa segera yang bole..
THANKS IN ADVANCE



Wednesday, September 19, 2012

Pot Luck Raya, Jln Birai, BJ

walaaaa walaupon syawal baru jee berlalu 2,3 ari nak gak aku selit gambar gambar ciput yg sempat aku snap masa potluck tergempar area umah aku baru baru niii...buat kenang kenangan bukan senang nak himpunkan satu lorong tuu walaupon dekat dekat tp memasing sebok...keluar pagi balik malam...lain lee aku kan petang da sampai umah heeee...

kiranya pestime leee potluck nii setelah hampir 5 kee or 6 tahun kitaorg duduk area situ..Jln Birai ok and insyallah akan diteruskan ketahun tahun akan datang insyallah....(lps nii plan nak wat BBQ pulak masa xmas)

selalunya berjumpa bila buat besday anak anak jeee itupon nak jumpa semua sekali payah sangat...org nii datang org ni balik..so alhamdullilah walaupon tergempar tetap meriah..!!!

My neighbor - Jln Birai
semuanya best best - bukan calang calang semua tuuu...
1 Malaysia

Mak mak orang

Bapak bapak or ayah ayah orang....

anak merdeka

 
 Juadah kelang kabut orang cakap mana tak memula nak buat sabtu petang
so semua budget cun lee nak masak macam macam alih alih pengerusi majlis announce pulak nak buat pagi ahad
sebenarnya memang lee lagi cun tapi itulee memasing sebok ngan jemputan open house...tak pegi tak best pulak time nii lee nak berjumpa,bergosip,bertanya khabar
so kitaorg pakat pakat bawa jeee apa pon yang penting nak bersatu berkumpul
But dalam tak sempat nak masak, tak cukup masa tapi Juadah pagi tuu memang best
kenyang perot semua
ada daging dengeng, serunding, nasi impit, lemang, lontong, nasi minyak, kuih muih, biskut raya, sambal sotong, kew tiow goreng, fruits
perhhh kenyang sampai petang....heeee
 (opssss ada lagi jemputan open house tau..memang kompom sendat prot aku )

Memasing sebok bersembang sampaikan nak snap pon tak sempat...ada 5,6 keping jeee haaaaa

SEMOGA KITA SEMUA BERJUMPA RAMADHAN & SYAWAL LAGI....INSYALLAH

Friday, September 14, 2012

Alhamdullilah...selesai sudah.....UPSR 2012

  
 Alhamdullilah selesai sudah UPSR 2012

yahuuuuuuu anak aku, masuk jee lam keta terus ajak gi Tesco nak cari game tuk PS2..hadoi laaaaa....
nak lepas gian setahun tak pegang katanya...masalahnya kat mana aku sorokkan pulak....hadussss jenuh nak selongkar lamari leee pulak jawabnya...!!!!

PSP pon nak kena hantat repair...gara gara sikenit jatuh kan...
So malam tadi berhabuk lee aku memunggah harta karun ....nasib elok lagi kalau tak mau dia request beli PS3 pulak...

Boleh main dengan syarat..."kalau gaduh siap...."


1st.day - lunch time sebabnya kena stay sampai kul 2....
Usaha cikgu cikgu SKBJ nak pasti kan kejayaan milik semua pelajar pelajar kesayangan mereka....
still lagi memberi info info, kaedah kaedah...latihan sport... untuk paper day 2..



Tekun semua mendengar!!!.

Ya allah jadikan lah mereka anak anak yang berjaya baik didunia mahu pon diakhirat...
berkati lah mereka ya allah !!
Amin

Tak ternilai jasa guru guru mendidik



Monday, September 10, 2012

anak sebok nak exam, Mak dia sebok ngan Durian oh Durian.......SS2 PJ


   


Esok jeee UPSR akan berlangsung.
"Ya Allah kiranya apa yang aku lakukan ini dikira sebagai ibadah olehMu kupohon bantulah anakku untuk menjawab dengan tenang dan berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan ini, bantulah kami Ya Allah.. Engkaulah yang Maha Mendengar dan Maha mengabulkan doa.".. 

jom sambung bab makan pulak....!!!!
Walahhhhhh punya leeeee lama membodek hubby ajak gimakan durian dari lepas puasa sampai lee malam tadi....itu pon sebab laki aku tergedik gedik nak mengorder lemang tuk opis open house dia....itu yg sekali harung gak tuuu....lagi pon sejak 2 menjak ni cam busssy ngan anak bujang yang nak UPSR esok...doakan yeee moga dia tenang dalam menjawab exam nanti ..

Musang kingggggg...lemak berlemak best!!!


    
memang aku tak pandang kiri kanan da time nii kebetulan pulak sikenit tengah lena atas bahu...so memang peluang leee aku nak ngap puas puas...walaupon kebas kebas,sakit sakit gak leee bahu aku.....

Hasilnya ......

On the way nak balik nampak pulak lori juah buah mata kucing...apalagi aku jeling laaa laki kat sebelah minta tolong belikan....mahal gak RM8 sekilo lepas tuu hasilnya tak best sangat...kecil and isi pulak nipis nipis...tak best but alhamdullilah...

Thursday, September 6, 2012

TIME'Raya together-gather

Minggu niii sungguh sungguh kenyang ngan makan jeee.....
monday ari tuuu dept aku wat potluck....ada satay,nasi minyak,bihun sup,kuih muih,puding karemel,lemang,ketupat daun palas,rendang puyuh,rendang sotong,rendang ayam & daging,bihun singapore,red velvet cake,brownies cake..lagi apa yeeee
gambar!!!!! ...heeeeeee memasing kebulur so lepas jee doa semua pakat terpa nak ngappp jeee...

So yg da lepas kita abaikan..meh layan gambar on Tuesday pulak...masa office open house
the banner
acara memakai sampin...

Agihan duit duit raya buat adik adik dari rumah anak anak yatim kesayanganku Rawang by our big brother
alhamdullilah ..comel comel jeeee....

my team "special project department-astro"satu meja penuh ngan gadis gadis & mak budak yg melaram abis on that day.

ada kambing golek,ayam golek laksa johor...the best bg aku leee....lemang,ketupat..nasi hujan panas....memeng kenyang sampai malam...
ada gak acara karaoke, baju cantik...acara anyam ketupat...


 My team member lagi....
Our boss yg baju merah....sebelah jejaka aka bapak orang Tg.Zarina...pestime tau aku kena jaga boss pompuan..heeeee perbezaan jaga boss laki & pompuan...shhhhhhh biarlah rahsia..!!!
department aku kalau ikut 38 staffs but this niii ramai yg outstation ke Penang...

En Zainal- duduk
Me, my boss and Julie


wahh buruknya belakang aku tuuu penuh ngan kotak kotak..
tu semua sebab kitaorg nak pindah ke bangunan sebelah..HQ nii nk renovate kasi lagi umpppp....
tapi aku cuak sikit sebabnya ......bangunan sebelah niii studio....so agak keras sikit....
minta minta lee tak de benda yg tak elok terjadi kat kitaorg nanti.....