Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Saturday, June 21, 2014

Kidzania,The Curve

Penat dahh ceta pasal  makan makan, meh kita tukaq ceta jalan jalan pulak memandangkan aku ngan budak budak jee balik dulu 3 hari so  aku dah awal awal hint laki aku nak bawakan seikenit nii gi Kidzania sebabnya aku nak isi masa dari duduk melepak kat umah je trus macam macam alasan aku kasi untuk dapat pelepasan pulak tuuu Zidane & Ain tak mau join sebabnya diaorg nak layan movie lagi menarik..!!!


Fees Structure KidZania Logo
AgeGuestFee
Ages: 0 – 1BabyFree
Ages: 2 – 3ToddlerRM 35
Ages: 4 – 17Kid (Malaysian)RM 60
Ages: 4 – 17Kid (International)RM 75
Ages: 18 – 59Adult (Malaysian)RM 35
Ages: 18 – 59Adult (International)RM 50
Ages: 60+SeniorRM 30

mahai oooo tiket masuk  cam tak berbaloi jaaaa untuk mak mak budak cam aku nii rasanya boleh buat movie marathon duit tiket tuuu.....tapi tak kan nak tinggalkan anak anak kat situ kan...hisss toksah buat pasal ...mahai pon masuk gak lee...Sebabnya untuk ibu ibu,mak mak,ayah ayah memang tak de aktiviti langsung selain dari mengekor bontot anak masing2..Lagi tak best free wifi tak de....!!!



Pada yang teringin nak pegi click kidzania untuk tambah info.


Tiket aku dan shazleen laki aku beli online sebabnya aku malas nak beratur panjang nanti tapi last minute zIdane nak mengekor pulak bila anak BFF aku iLhan pun nak join shazleen 
nasib kami pegi weekday so alhamdullilah orang tak ramai & tiket masih banyak kosong
(atleast shazleen tak lee bosan nanti)

POSE dulu sementara menunggu turn nak jadi POLIS



1st game diaorg main nak jadi P O L I S
Budak yang excited, aku dah agak sebabnya shazleennii jenis yang tak takut pandai explore sendiri

sempat lagi tuu P E A C E
Lepas jee jadi POLIS memasing ikut haluan sendiri..boy dengan boy,girl ngan girl

dah keja dapat gaji yeeee
sebelum masuk pon dapat cek RM50

C S I

Ahli BOMBA pulak

setiap bahagian pekerjaan, terdapat 1-2 petugas KidZania yang akan menerangkan tugas dan tanggungjawab pekerjaan tersebut serta menunjukkan demo sebelum mereka mula bekerja!!
Aku pusing pusing sambil mengendap di luar ja.




berkerja keras padamkan kebakaran hotel tuu...

P E L U K I S

kena bayar RM5 (guna duit kidzania tuuu jee..alah cam duit kita main saidina)

K R E T I P

Dah keja dapat duit yeeee

Ada kerja ada gaji
Nak gaji kena kerja
Nak ENJOY kena bayar
so budak budak nii paham, jangan dok nak ikut tekak diaorg jee nak minta menan tiap kali masuk sopping complex..ingat mak depa niii tokey mall kaaaa....
Nak beli menan kena "kerja" !!! ternganga sikenit nii bila aku berletiaq..

Paham kaa tak paham belakang kira!!! lepas nii dia minta  menan aku soh dia keja dulu baru dapat upah or siapkan homework or sapu sampah kaaa...potong rumputkaaa...lipat kain kaaaa heee mau kena pelangkung nya laki aku kalau itu kejanyaaaa...


P E T R O L   G I R L
Nak gak keja ngan Pak Tony...hamboi PILOT tuuu

Sebab bosan aku dok watsapp laki aku antar report, mana tak anak dara nii bukannya naik main game pompuan pompuan...dibantainya semua game lasak lasak...
aku soh jadi doktor...bole dia kata tak best...soh keja salon tak mau,belajaq masak pon tak mau,jadi reporter pon tak layan.....

ENJOY walaupon tiket untuk aku yang merayap dan mengekor nii terasa sangat mahal.Untuk kids memang laa seronok dapat belajar siap request nak pegi lagi....Ins Sha Allah...







No comments:

Post a Comment