Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, September 19, 2011

Duit raya ohhh duit raya

lama gak nuuu aku xhubdate...sampai jee umah da sebok mengemas laaaa,masak laaaa,membasuh lagi tup tup time siap semua.. da nak tidokan sidiva aku tuuu pulak so mmg kelangkabut laaa sikit tp lam dok sebok tuu sempat ada gak leee time aku nak rehat.

Paling best time rahya nii sapa lagi kalau bukan budak budak...mak bapak budak heheeh...!!!! malas ceta 
laaaa sebelum raya da pulun berbaris kt bank gi tukaq duit raya..memasing kalau buleh nak duit baru baru..lepas tuu sebok cari sampul pula...

Da adat memerima so kena lee memberikan...
so hasilnya kekadang memang lumayan..
tapi tiap tiap taun aku memang selalu ingatkan anak anak aku walaupon duit diaorg tapi accountant tetap aku so maksudnya tiap kali dapat sampul raya kena kasi kat aku ....heheheh 
mak kayo..mak kayooo
aku bukan apa....budak budak nii kekadang merata disepahkan duit memasing tapi part paling aku tak suka time hilang meh tuntut kat aku balik...siap soh aku ganti lagi...manyak cantisssss...so sebelum jadi benda benda yang leh menaikkan suhu badan aku ...so aku memang pesan dapat jee kasi ibu...so part ni memang tak de soal jawab daaaaa....

ada lagi part yang aku tak berapa berkenan..da dapat satu hal lepas tuu tak sabar nak soh aku kira nak tau pendapatan diaorg berapa...ingat aku nii tak de benda lain kee nak wat selain menghadap duit kauorg tuuu....yang paham bahasa cam zikri senang kerja, yang tak paham bahasa niiii sizidane...jenuh aku nak explain....mana tak time aku tengah basuh pinggan time tuu dia ajak kira duit..mana aku tak hanggin...walau pun da habaq cuti sekolah baru boleh kira...!!!tak reti gak..payah sungguh budak darjah satu niiii

lagi satu aku siap pesan 3/4 dari pendapatan kauorg kena simpan, lebih baru leh beli menan keee, beli book keee apa keee....

Apa laa yang aku melalut, meraban tengah tengah hari niii walaupon raya lom abis lagi tapi kalau da nama budak budak sure nak hasilnya kan....


 niii reta benda anak bujang aku
suka sangat diaorg main petang petang kt belakang umah aku



anak dara aku pulak menan tuk main lam umah jeee....
selebihnya aku simpan lam SSPN
so minggu minggu nii xtiviti kami hanya penuhi jemputan open house jeee..tapi kan semua umah yang aku pegi tak de pon ketupan palas.....woiiiiii teringin oooo....!!!

2 comments:

  1. teringin aklak wat la sendiri...
    leh ceroi rase...
    heeee...

    ReplyDelete
  2. @♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

    haaa akak wat...kompom terbabas...mmg tak reti...makan jee pandai...!!!

    ReplyDelete