Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Saturday, September 10, 2011

Muara @ Tanjung Harapan...makan lagiiiiii

Ikutkan memang ada plan nak terjah open hse kt seremban umah opis mate aku  tapi cammana tak semalam masa lunch siZikri bagitau dia nak join "art attack astro Disney channel" aktiviti SKBJ buat pulak dari kul 11-4pm kt Sunwaq Pyramid....so tak dapat lee den nak meriahkan open hse umah hafiz..anyway thanks sebab menjemput yaaa....

so pepagi aku da keluar sebabnya aku da menbookingkan diri aku tuk memanjakan diri kat spa hehehe...kat

so bila laki aku ajak merayap apalagi best gileee aaaa  sebabnya aku memang tengah mood "M" tuk masak heheheh....cam tau tau jee laki aku ...
Lunch pon aku tapau nasi hayam jeee sebabnya xsempat lepas abis spa, aku gi cuci keta,lepas tuu gi PKNS jap gi repair brooch aku yang tertanggal batu...balik umah nak menvacum lagi,nak mop lagi..mana sempat oooo....
Now semua aku wat sendiri....best juga tarak MAID niii....serupa "dunia ana yang ampunyaaaaa"hehehehe
letih menag letih tapi aku HAPPY
 
Time Petang pulak sambil mengosok bebaju sekolah yang bertimbun tuuu tertiba laki aku turun masak maggie..kompom kebulur tahap gaban lee kot...lepas tuu selambar jee dia makan sorang sorang tuuu pelawa aku pon tak...memang tak patut...siap menkedarah kt beranda dapur lagi tuuu...

abis leeee semangkuk terus laki aku ajak meronda...iyalaaa kan sok dia da nak gioutstation....so apalagi kelangkabut aku mengosok nasib time tuu da tinggal tudung tudung siain jee lagi..

so taraaaaa...lepas terjah MPH kt giant...nii sebab siain sebok nak cari buku "word search" suka sangat dia ngan buku tuuu...mengadap 24jam...uittt nak final exam dah nii...tapi yang aku notice sejak dia pulung dok wat word search nii paper spelling dia sentiasa memberangkan ...bravo kakak..!!!

 ikan kerapu masak sweet & sour
aku siap ambil 2 ekor lagi tapi saiz kecil aaaa..kang kalau ambil satu xcukup pulak...
sure ada yang tanya awat tak ambil besar sekali kan senang???
Jawapan aku mudah jee...sebabnya senang tak berebut time nak makan tuuu....anak anak aku niii kalau part makan tak bergaduh memang tak sah...!!! lambat taruh kuah kt pinggan memasing pon kejap lagi ada aaa yang tayang mucung sedepa...haaa tuu aa sebabnya...aku angkut 2 ekor saiz sedang-sedang gituuu

 ketam, udang & sotong masak tepung
this time aku suka sangat sebab tepung tuu bersalut cantik jeee....

 kangkung goreng belacan

 air kelapa aku & hubby
air lain tak snap sebab memasing da pulun minum 

 ikan yang lagi sekor..
kerapu sweet & sour gak
kalau ada gak yang tanya apasal masak sama resepi..
senang jee jawapannya sebab tuu lee masakan paberat anak anak aku....kalau masak stim alamat ayah dia jee pulun makan, kalau tiga rasa...kompon tak habis ikan tuu nanti..sebab aku da penah try...

hisss macam macam kan..pada yang ada anak sure tahu laa punya macam macam ragam nak kena layan


 time memilih lauk pauk tuk dimasak jeee...
so sampai jee terus terjah bahagian nii dulu...senang kalau lambat alamat lambat lee nak telan karang..!!!
tempat ni memang memanjang full house..tambah malam minggu 

Lepas tuuu terus timbang bagi tau nak masak apa
ambil receipt haaa baru gi cari tempat duduk or soh sesapa gi reserve dulu...senang...hehehehe
sebabnya kalau kena time ramai memang beratur aa nak memilih..lagipon bahagian niii kauorg akan terjah dulu kalau sampai....so jangan buang masa...heheheh


 tempat menyiang 

 kami anak beranak.....


haaa bestnya time aku melayan BW nii ujan tak berhenti lagi nii yang best nak zzzzzzzz...
so apa lagi ...nite nite semuaaaaa....

4 comments:

  1. nyum2x sedapnyer....


    p/s: deqlis pun nk g sogo lagi nie..nk cari purse jugak...al-maklumlah tempohari tak sempat..ramai tui org

    ReplyDelete
  2. best tdo ujan2...
    makanan tue wat tetibe perot lapo...
    acane nieh acane...

    ReplyDelete
  3. bestnyer..selalu alin makan makanan laut kat Jeram jek

    ReplyDelete
  4. "kami penah makan sekali jer kat situ..kwn2 lak ckp,kat jeram seafood sedap2..segar2 kot seafood kat sana.."

    ReplyDelete