Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, April 30, 2015

KANGEN WATER .....Khasiat


Bagi yang dah cuba sure tahu ini air apa...tapi pada orang macam aku...yang alah alah sengal haaaa memang "wapucitau" aku pon siLeeya sebok dok promote..katanya kalau nak cantik,sihat,lawa,terpikat,memikat....haaa cuba air ini...heeeee...

So dengar nak sihat cantik bagai iyalaaa memang laa aku agent takaful,mentang mentang ada medical card belagak nak sakit plak kan mana bole cam tu kaaaannnn...so lebih baik mencegah dari mengubati...cewahhhhhh..

Lagi pon arwah mak aku pesan, kalau ilmu tu jangan kedekut....tambah tambah bab bab sihat dengan cantik ini..... (aku rasa sileeya dengar kot arwah mak aku pesan itu yang tak menyempat wasap aku siang malam so try...baguih baguih...)

Banyak khasiat air ini sebenarnya..siap Leeya paksa kawan dia yang juai air ini bagi buku...haaa nampak sangat leeya malas layan soalan-soalan aku ....Iya laaaa dah untuk kesihatan kena laa tanya soalan cepumas kan......

Jom baca khasiat: Info google
1.Membantu sistem perkumuhan menyahkan sisa metabolisme dan menjana oksigen untuk kecergasan serta bertindak sebagai anti-oksida, meneutralkan radikal bebas.
2.Bebas dari pencemaran dan kuasa penyerapan dalam badan adalah tinggi dan galian dalam bentuk ionic untuk memudahkan diserap dalam system penghadaman.
3.Menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan.
Menyahkan toksik dalam badan.
Menyeimbangkan paras pH dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat.
4.Melancarkan pengaliran darah serta memperluaskan salur pembuluh darah.
Pelbagai Penyakit berbahaya boleh diatasi, InsyaAllah
1. Masalah Penglihatan : Rabun dekat, rabun jauh, katarak.
2. Penyakit Alzheimer
3. Penyakit kulit
4. Menghilangkan Gatal kulit
-Spray Beauty Water & Strong Acid
5. Kuku rosak
6. Bisul, Jerawat
-Minum Kangen Water
-Spray Beauty Water & Strong Acid
7. Memutihkan Kulit
8. Rambut gugut, Rambut Beruban / Pewarnaan pd rambut
9. Menurunkan Berat Badan
10. terseliuh / bengkak
11. Peminum alkohol
Menghilangkan effect negatif kerana minuman beralkohol (muntah, sakit kepala dan sindrom ‘hang over’).
12. Memutihkan Gigi, Mencegah gigi berlubang, Gusi bengkak berdarah (Ginggivitis)
13. Mengganti Elemen/Mineral, Elektrolit
Mengembalikan Mineral yang Hilang dari air Suling atau Reverse Osmosis, kehilangan elektrolit (akibat diare, aktiviti berat, dll).
14. Sakit Ulcer
15. Sakit Tekak
16. gastrik
17. Sembelit
18. Cirit birit
19. sakit perut
20. Sakit sendi, sakit urat
21. Sakit bahagian Saraf
22. Masalah tulang rapuh / Osteoporosis
23. Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi), Stroke
24. Tekanan Darah Rendah
25. Kencing Manis
26. Kolesterol Tinggi
27. Penyakit Kurang Mineral


Tapi yang penting bagi akak rasanya sedap....tak plain dan payau macam air biasa.....yucks!

Info google:

Air KANGEN atau dikenali juga dengan nama KANGEN WATER merupakan sejenis air minuman bersifat alkali yang dihasilkan melalui proses elektrolisis menggunakan teknologi mesin/ionizer dari syarikat Jepun iaitu Enagic Company. Ianya bebas dari unsur2 kimia yang berbahaya seperti klorin dan flouride.

Mempunyai pH antara pH8.5-9.5. Kangen ialah perkataan Jepun yang bermaksud 'back to origin' atau 'kembali kepada asal'.

Sesuai digunakan untuk minuman dan kegunaan2 harian yang lain seperti memasak, membasuh, dan sebagainya.

Di Jepun, penggunaan air kangen di rumah dan hospital2 telah melebihi 30tahun. Di Malaysia, ianya baru diperkenalkan sejak 2-3 tahun kebelakangan ini. Indonesia mendahului kita dalam penggunaan air kangen ini.

Mengapa Air Kangen?
Ada 3 hal utama yang membezakan Kangen Water dengan air-air yang beredar di pasaran:
1. Micro Clustered. Kangen Water memiliki molekul yang kecil dengan ukuran 3-5 molekul, sedangkan air biasa memiliki ukuran 16-20 molekul. Dengan micro clustered, Air Kangen dapat diserap tubuh secara optimal dan secara dalam dapat menghidrasi sampai ke sel-sel tubuh.
2. Anti Oksidan Tinggi. Kangen Watermemiliki ORP (Oxidation Reduction Potential) yang negatif, ertinya memiliki antioksidan yang sangat tinggi. Jika diambil setiap hari secara terus menerus, maka Air Kangen dapat menetralisir radikal bebas dalam tubuh, serta dapat membuat tubuh kita awet muda.
3. pH Basa. Kangen Water dapat membantu meningkatkan pH alami tubuh menjadi basa/alkaline, dan dapat melawan radikal bebas yang dapat merosakkan sel sihat. Tubuh yang alkaline adalah tubuh yang sihat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i-Great Amal :Badal Haji dengan 11 tabung PELENGKAP !!!!


 i-Great Amal bukanlah pelan untuk mengantikan simpanan tabung haji anda tetapi ia merupakan pelengkap kepada akaun tabung haji anda yang mana ia menyediakan simpanan dan perlindungan takaful tambahan.

i-Great Damai: Simpanan dengan PERCUMA 11 Tabung serta merta !!!!

Anda fikir, anda nilai. Bertindak sekarang sebelum terlambat!

Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete