Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Tuesday, November 30, 2010

sOpiNg oNLinE LaGi

Barang da sampai....haaaa aku da malas nak sopping kat mall, on line jee sonang tak payah aku nak bersesak memilih, beratur nak membayaq lagi...payah - payah....tapikan laki aku kata ."iya laaa tuuuuu hangat hangat taik ayam....."Kalau da jenis vampire soping....xpayah le nk ada azam....."hehhhhhhhh



 Tapi bukan barang aku pon....tak lein dan bukan sikenit shazleen niiiiiiii..aku beli 2 pasang gown...

Terus nak melaram.....tergeleng geleng mata aku ...sikkk wah siap tengok katalog IKEA lagi tuuu.....haaaa pilh pilih..Mr. Provider aka the ayah ada hhhhhheeeee....

 niii satu lagi ...wah anak aku da besaq nuuu Time flies huh? Before I know it, I’ll be preparing for her wedding pulak.iskskkkk.....
Tara gojes tak.....!!!!! dia pakai gown niii nampak mmg cam da besaq!!
Tengah dengar aku dok mumbling..coz dia kecoh nak keluar naik besikal...kat luaq tuuu ujan renyai renyai...naya jee karang aku gak terkantoi ngan ayah dia.... (during that time laki aku da nak smpi)

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Monday, November 29, 2010

RaPuNzEL...layannnzzzzz


Tangled (2010) Poster

adusssss tergelcir gak aku ngan pujuk n rayu doter aku kat umah tuu...so Last Friday tuu aku booked lee gak tiket pakai onlie..malas seh nak berbaris panjang ngan nak kena tenung tenug & jeling jeling kat anak aku yan tiga orghang tuuuu..da tentu tentu jap lagi berlari leee...terguling gulinglaa...depa ingat cam kt umah gak kot..iskkk mula lee aku pon naik hanggingggggggg.............



nii leee kaki goda aku ari tuuuu....so aku layanzzzzzz gak lee cuti skoll so ok leee result baru nii pon dapat top 10 soo WORAIT.....



Friday, November 26, 2010

Jualan Murah...Mmg Murah......

!!!!!BERMINAT !!!!!!

Nak Let Go...sapa yang brminat PM me oke....murah murah..baru jee beli tapi tak leh pakai kt tangga umah l...saiz tak sama....masa beli main agak agak jee..terEXCITED dapat baby hehhhh...
(Kotak jee tak de)



 

Tuuu tuan tanah yang menyebabkan aku beli pagar niii.....sekarang nii cam F1 je dia turun naik.....SeSaK NaPaS aku diBuaT nya...tgh mencari tukang kayu,tukang besi pulak...

!!!!!BERMINAT !!!!!!

Thursday, November 25, 2010

Daging Kijang Goreng Kangkung & Sosaj

Da nama pun Raya Haji kan..sure sure banyak daging korban lam fridge tuuukannn....sama le aku sampai naik serabut nak masak apa....Nii daging kijang yang kakak aku bawa masa raya ari tuuu....sebenarnya aku idak lee terror sgt nak try tapi sbb laki aku dok canang kata sedap,alah masak cam daging lembu gaklee...so aku pon pandang tepi kiri kanan..ok leeee masak lee kat dia..
& upanya daging kijang niii lembut sangat..tak cam daging besa...kejap jeee masak...nasib baik aku tak masak rendang kalu tak mau hancur bagai...kehhhhhh.....Meh layan resepi yang aku main campak2 jee....


Resipinya 
Daging dipotong nipis digaul sedikit tepung jagung
2 sudu besar sambal belacan (main agak agak jeee....)
4 ulas bawang putih dicincang
sedikit halia dipotong halus memanjang
1 biji bawang besar dipotong bulat
Kangkung Sikit (nak ksi nampak ijau ijau)

1 sudu besar sos ikan
secukup rasa gula / Madu
secukupnya minyak.
Goreng sebentar daging kemudian diangkat dan ketepikan.
Buang sedikit minyak tadi dan tumiskan bawang putih beserta halia hingga naik baunya kemudian masukkan sambal belacan.Masukkan daging,sos ikan,bawang besar dan daun selasih akhir sekali masukkan sedikit gula....boleh dihidangkan.....







Nii pulak sianak teruna aku nak makan....tak mau makan nasi katanya...so aku layan gak iiii.....wp dah terjegil bijik mata aku niii..hehhhhh  depa ingat aku ini tukang cheftkaa apa!!!



Wednesday, November 24, 2010

MeLaKa ari tu...

Entry nii continue masa aku gi weeding kawan aku kt Melaka ari tuuu....lps kenyang jee terus kitaorg balik tak leh lelama woiiiiii silil Kenit aku kena tinggal so harus aku nak cergas balik awai.....tp da nama pon bawa berbudakkan harus aku kena singgah beli jajan-jajan.....niii dekat area sebelum masuk tol....aku tak sure port mana niii..kena tanya organg melaka laaa..tp yg surenya port nii i dkt ny area taman buaya,taman rerama...haaaaa...itu jee aku ingat....kl salah "Ya AmPuN"

Tuuu da dapat habuan dia lee tuuu, kalau tak mau dia tayang muka cencorot dia....

Tuu muka kena pegang plastik budu n belacan aku lee tuuuuu..alang alang da sampai aku beli le sekali, gula melaka aku beli gak..senang nak wat kuih kaaa,bubur kaa...
(lol buat kee...ngenng insyallah kl kena rajin aku )


Pilih entahapa lee aku borong....



Da jom balik....




Tuesday, November 23, 2010

Laju jaa bila dah dapat kaki



Lagi AksI aKsi menDebaRkan...JiWa daN RaGa...ehhehehheh budak ni mmg suka dengar molot aku berbunyi cam ni...........


Wah siap sMiLe gitu...allo....cantik le tuuuu...haaa nii
kalau ayah nampak sapa yang kena marah...Ibu gak....turun...aku cam nak beli rotan jeee....hehhhh!!!(kee aku yang bakal kena rotan niii).Nii time kenit nii baru bangun tido cergas jee dia nak panjat tangga cari geng geng dia...tertiba terpandang aku kt tepi pintu tuu yang lepakzzzzz cantiknyeeeee.....hisss Seriau aku



Saturday, November 20, 2010

KuiH LoMpaNg



Masa kenduri tahlil ari tuu ada lee kuih lompang niii....aku konfident jee nak try rasa...aku bab - bab kuih tradisional nii mmg sentiasa teringin jeee....iskkkk...tapi kan nak jadi cerita...sbb aku alah - alah merangkap tuan umah..(kakLong aku sebok melayan tetamu) sekali pandang ada lagi,2,3 kali pandang lepas tuu haaa engkau tinggal pinggan je...ishhh rasa cam nak nangis jeeee....terus aku berazam nak try wat...so jejalan jumpa lee respi kat umah Hana....makacih yaaaaa....terus aku cergas nak wat kebetulan semua bahan mmg ada....kelapa jee karang aku turun gi beli kat Maiden...hehhhhh

Bahan-bahan

  • 1 1/2 cawan tepung beras
  • 1 sudu makan tepung ubi
  • 1 sudu kecil air kapur
  • 1/2 cawan gula pasir
  • 1/2 cawan gula merah
  • 2 cawan air- hana gune santan cair! sedapp!
  • daun pandan
  • kelapa parut putih + secubit garam + daun pandan simpul - kukus kejap
  • *hana gune kelapa kering jerk! campur ngan air panas@santan panas + garam skit.
Cara-cara
  1. satukan gula melaka dan gula pasir dalam periuk kecil kemudian masukkan 1 cawan air bersama daun pandan. masak atas api kecil hingga gula larut. sejukkan sebentar
  2. satukan tepung beras dan tepung ubi dan tuang satu cawan air dan air kapur. gaul rata
  3. kemudian tuang air gula yang telah sejuk tadi. gaul hingga sebati
  4. tapis adunan dan tuang dalam acuan lompang yang telah di sapu ngan sedikit minyak.
  5. kukus 10 minit atau hingga masak. bila dah masak kuih akan jadi berlubang di tengahnya.
  6. hidang bersama kelapa parut yang di kukus tadi


Masukkan dalam kukusan



Jalan Depan Umah basah dek ujan, View dr tingkas atas..tpt aku lepak bertenat..
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...