Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Thursday, October 6, 2011

walaupon Haru BirU tapi tetap kena tenang

Sejak 2 menjak nii siDiva nii banyak sangat meragamnya, kalau part mengamuk da tak terbilang ngan jari-jari aku nii...

time a balik dr.nursery...bukan main lagi terlompat lompat..best sangat..alah alah cam da sebulan tak jumpa aku...tapi masuk jeee lam keta haa mula laaa wat perangai...semalam jaaa "good gal" sebelum sebelum tuuu issskkk payah aku nak mengingatnya...
agaknya sebab mengantuk, tak cukup tido kot..asal sampai jee umah mula aaa wat perangai nak berdukung laaa...ada jee benda tak kena...ada jee benda yang menaikkan darjah kepanasan aku...dahh leee kat dapur panas...lagi leee panas...

aku pulak kalau da smapai umah mula laaaaa nak cepat2 siapkan makan malam tuk askar aku 3 orang tuuu ..karang kebulur leee pulak ....da leee lepas maghrib nak kena gi tuisyen pulak....

lepas tuuu kalut nak fetch sizidane dari skoll pulak...memang kalut sangat!!!! kalau ada laki aku yang kebetulan balik awal dr opis ringan sikit tulang temulang niii sebab dia leh ambil alih tengokkan sikenit ngan fetchkan sizidane...tapi itulaaaaaa  
jarang - jarang...kadang- kadang.....

Nasib baik ada abang long & kak ngah yang ringan tulang nak tolong aku menyapu halaman, angkat kain baju, buka lampu porch, jaga sidiva aku tuuu....nampak lee perubahan sebenarnya sebab masa ada MAID dulu bukan main liat nak menolong lepas tuuu satu apa pon xreti nak buat...tapi sekarang alhamdullilah dah rajin sangat...tak payah disuruh!!

"thank for abang long & kak ngah yang rajin sangat tolong ibu & ayah"
  
tapi walau kalut/tension/haru biru cammana pon aku HARUS pastikan semuanya tip top untuk keperluan anak anak+laki aku 
Setiap hari aku lalui dengan penuh exciting kerna aku still ada masa nak berborak ngan kawan-kawan, berblog, ada masa nak berfb, keluar membeli barang, masak, & semalam aku tetap ada masa nak berkebun....abis aku cangkul balik tanah tanah kt area porch yang da banyak mati...pokok bunga yg da xlawa aku buang...sampai lee keMaghrib....so semua tuu wat aku happy ....itu semua membuat otak aku tidak memikirkan apa sahaja bebanan yang aku tanggung. 

walau penat macammana pon aku akan pastikan "kesayangan" aku semua cukup makan & pakai, rumah terjaga kerna bagi aku "rumah ku syurga ku" betul bila tengok rumah cantik, bersih automatic kita pon jadi tenang.
 
Alhamdulillah..walaupon sibuk tetapi aku hadapi dan lalui dengan jayanya.

aku selitkan 2 nd MMS dari laki aku pagi niiii

cammana leee laki aku leh tak perasan masa keluar tadi....
cantik jeee shazleen sarung kasut sebelah lain sebelah lain...nii sure kes mamai lagi niii

1st  MMS 
masa aku nak keluar tadi, dia dok layan katun lagi....tapi mata tuu da kuyu....nii laa akibatnya kalau subuh subuh da bangun teman aku kat dapur..

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...