Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Tuesday, November 22, 2011

BeRadVenTuRe kt SkYtRex Extreme Challenge, BuKiT CeRakaH........

 
 Baru lee aku ada masa nak story morry pasal adventure ari tuuu....nii pon haa sambil dok tunggu mesin kain siap, sempat lee aku berBW, arini pulak satu ari aku ada kat Grand Dorsett Subang Hotel pasal EGM (tuk sapa sapa yang ada share ngan TIME..yg ada beli share dolo dolo tuu time nii leee nak collect door gift,nak makan sedap sedap...breakfast,lunch & teatime..perhhhh mewah beb....lepas tuuu time niii macam macam pesen leh tengok....ada tuu yg kalau leh ngan table table door gift tuu diaorg nak angkut...hissss....)

Takpa part tuu nanti nanti aku ceta now meh tengok luu extreme adventure yang aku & my opismate lalui last 2 weeks lepas (12-11-2011). Tiap tiap taun memang opis aku kasi budget for each department tuk wat retreat alah alah bersama satu kumpulan wat aktiviti...so memula aku cadangkan nak wat "water rafting" tapi memandangkan musim ujan tak berani leee pulak...cam alah alah tempah bahaya lee pulak..so last last keluar cadangan nak wat "flying fox" itu yang memasing terpa ke Bukit Cerakah tuuu...tapi bukan pakat masuk cam tuu jee tau kena booking dulu....so dah sah sah memang keja aku selaku kulikutip sexxytary heeee department aku so memang aku leee kena galasnya....end up memasing berpuas hati 


....so meh kita layan gambar yang ciput niii yeee...sebabnya time panjat memanjat semua tuuu mana lee berani nak angkut camera sekali....tuuu yg atas tanah jeee ada gambar....atas pokok,atas wayer kabel,atas net...semua ada lam video jeee.....


 

(Photos from SkyTrex official Site)
What is a SkyTrex Adventure?
SKYTREX Adventure provides an organized outdoor ‘eco-recreational cum educational’ activity which will take the participants from tree to tree via series of aerial obstacles suspended at 3 meters to 22 meters in the air.
The first of its kind in Malaysia, SKYTREX Adventure is a place where you can enjoy jungle trekking from a height never reached before – via the canopy! Test your agility, challenge your fear, walk, crawl, glide and swing through our different challenges in the sky, in total safety while appreciating the wonders of the Malaysian Tropical Rain Forest.



Memula tuuu bangun jee pagi aku da kecut perut mana tak hujan punya lee lebat...so kerisauan lee aku apa lagi.....kang kalau hujan tak berhenti cammana nak berextreme......

so sampai jee aku kat situ Mr.Julian da tunggu.....(u're such a kind person) so ni tengah mendiscus nak taruh hadiah hadiah tuu kat mana....kat utan so tak payah lee nak berangan nak cari bilik stok yang cantik cantik.....but lucky we managed to settle that problem....

Masuk jeee bas skytrex da menunggu time nii pon still hujan kejap lebat kejap seriat.......



Me,Nad,Kak Sham & My Boss Tg.Zarina.
(pestime oo dapat boss pompuan, she tegas, she a more cerewet pasal keja okey, ada gak yang kata dia garang but for me she awesome..& the trust yg dia kasi for me to settle this retreat fr beginning till the end...5* mana tak 3weeks jee tuuu  ..heheheh ciri ciri membodek ada gak niii..bosss makesure bonus next yrs lebih yeeeee...)

Breakfast time....aku order Bihun goreng,teh tarik & sandwish
kakak tempat aku order tuu siap packing2 gitu senang nak ngap jeeee...
& yang penting memang sedap!!!





First off, the Gear up Deck...haaa nii baru betul.....so time nii kitaorang semua da berkumpul for Initiation circuit and briefing, the dos and don’ts by one of the instructors.


my boy - Zikri 


Kena lee pakai hangger..kalau tak salah aku kot...sebabnya memasing kena menghanggerkan diri sendiri yeeeee..kalau tak alamat....!!!!!!hissssss tak berani aku nak menyebutnya.....!!





Masa nii memasing da dok pikir boleh buat kee tak..nampak cam senang jeee....

My first ever flying fox! Awesome thrill........bravo to Nazia....heeee sebelum tuu semua dok kecut perut...but last last semua happy....


More high trees to be climbed…


 Gambar memang tak banyak ..just ada 1 video recorded by Jimmy ..dia jee berani bawa camera.....














Me & my boy aka my bodyguard...

congrat to him also sebabnya berusaha gak tuk  walaupon mulut mak dia niii asyik dok berbunyi jeee...mana tak risau aku....macam macam aku pikir boleh kee dia buat, boleh kee dia langkah tali tuuu....risau tul..
Ramai juga yang pancit..buat separuh jalan...
sebabnya memasing risau da lee licin,nak pijak paip pon jaraknya mak datuk...but still ada yang managed to buat sampai habis ...especially to my 2nd big boss En Zainal, age 52++ kot....first person & paling tua yg habiskan this challenge....



Flying Fox by anak bujang aku
 nii salah satunya..tapi kan upa upanya this one for "LiTTlE aDvenTure" maksudnya for kids leee..tapi adult pon buleh main dah..cuma kureeengggg adventurenya...

budak nii lepas jee turun dari extreme terus kerabat pulak little adventure.....thank again Mr Julian !!
dia main mau dekat 2jam kt sini..haaaa baru tau dahaga..tuu pon lepas aku dok jeling jeling sok makan ...sok minum kalau tak dia lalu wat tak peduli jeee...balik karang bapak dia bising...heheheheh aku gak kena menjawab!!!
yang kita nii punya lee risau kang kebulur tak pasal pasal





Semua da kenyang so apa lagi mula lee sebok nak bergambar, & time ni gak pada sapa sapa yg berlucky tuuu dapat leee hadiah.....
All my team member.....bravo geng...

Baca tajuk cam happening jeee tapi memang happening pon berbaloi kerja keras aku nak pasti kan semua ni berjaya.....bila semuany puas & happy....aku pon happy....

Pada yang teringin nak cabar diri sendiri, aku linkkan address:





No comments:

Post a Comment