Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Tuesday, November 29, 2011

ZOO Negara.....Office Event

Kali ni aku berkesempatan lagi nak menziarah zoo, rasanya selepas 2 tahun kot....tuu pon kebetulan family day opis hubby aku ...kalau nak harapkan aku sesaja nak gi maap lee kot...da lee musim hujan niii....yang paling tak tahan tuuuu part bau ..tapi alhamdullilah sabtu pagi tuu  cuaca memang cerah....walaupun malam sebelum tuu hujan.....& aku notice one thing....bau yang kurang menyenangkan tak berapa nak bau sangat...maksudnya...aku dapat menghabiskan satu pusingan ngan aman damai..walaupon ada part part or tempat tempat yg ada lee bau sikit sikit...still  boleh dimaapkan.....dah nama pon gi zoo kan...

tapi BEST laaa after renovation dah nampak cantiknya zoo negara...banyak pembaharuan....binatang pon makin banyak....berbaloi leee bawa anak anak melawat zoo tertambah cuti cuti cam nii....atleast tak leee buta haiwan heeee....cam anak anak aku..ada tuu nama haiwan pon tak tau..so bila da melawat nii aku pastikan diaorg baca papan tanda tuuu.....



So sampai jee terus gi kaunter registration ....dapat leee payung sorang satu....& yang bestnya salah satu payung kitaorang tuu bertanda "SB" so dapat lee saguhati baucer "starbucks."


Lepas light breakfast ada Treasure Hunt, TeleMatch and Colouring Contest for kids.  

Satu pon kitaorang tak join ....ingatkan memula nak masukkan Zikri & Ain & Zidane dalam colouring contest....tapi malas nak menunggu lama & kompom sikenit Shazleen tak leh duduk diam punya...so last last kitaorg wat free & easy jeee....meronda tengok haiwan sebelum lunch time...








 
 Ku l 11am bergegas anak anak aku ajak tengok show....nasib masa sampai tempat tak penuh lagi...




Budak yang da keletihan....dari pagi tak tido da nak dekat kul 3pm baru nak terlelap...!!!!!

Letih letih pon memusing gak lee aku ...nasib cuaca tak terik sangat...kalau tak jangan harap laaaaa.....Da puas satu zoo kitaorg pusing..time nii ramai lagi Colleagues husband aku ..asal asal berselisih kalau ada yang bawa payung Biru haaa kompom kaum kerabat IBM's

Dekat kul 4pm terus aku ajak balik......haa time nak balik nii leee baru anak anak aku perasan yang memasing da keletihan ..nak menapak ke pintu keluar pon da tak sanggup...haaaa hambek kau..tadi bukan main lagi nak meronda....itu lee lom tengok, ini lee lom tengok.....

terus naik tram sampai kepintu depan...

Berbaloi leee melawat Zoo this time da banyak haiwan, kawasan pon bersih, banyak da kemudahan buat pengunjung..

.........Till we meet again......

4 comments:

  1. dekat ngan sy dah tu... sy nama je duduk area belakang zoo tapi dah lama tak pegi.. sebab asik lalu je hari2..

    ReplyDelete
  2. Sue, dah dekat 15 tahun i tak visit zoo negara...... Anak2 dah besar, so tunggu bawa cucu lah agaknya....

    ReplyDelete
  3. @@e_da

    Dear!!! nii pon kebetulan....ada anak nii tpt tpt cam nii leee dok berkicau tepi telinga selalu soh kita bawa.....

    ReplyDelete
  4. @Fazidah
    Wauuuuu lama tuu sis..tak peee tunggu cucu nanti baru best...!!kita yg besar besar nii tak de sgt pon.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...