Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, June 2, 2011

Asam Pedas PaRit JaWa......

sambungan masa on da way balik dr.JB ari tuu sempat laa singgah makan asam pedas....peberate laki aku ....padahal aku rasa ..alahh cam aku masak jeeee..hehehehe ....
kuang kuang 
hanggin jee laki aku kalau dengar statement niii heheheh 



Jalan nak ke gerai asam pedas.....melilau gak leeee...nasib baik ada "tabs"aku yang comel lote tuu
da lee masa keluar dr JB ujan lebat...
tapi laki aku nak gak pekena asam pedas...ikut jee laaaaaa
masa sampai cuaca pon best jee.....tak panas sangat,tak sejuk sangat......best jeeee
opsss time nii pon da dekat kul 3...
aku da seriau kot kot bekalan da abis..tapi nasib baik rezeki laki aku .....dapat gak lee dia merasa
"the best asam pedas..."

hantu asam pedas sungguh dia niii.....
masa aku rasa kuah asam pedas tuu selambar beruk jeee...(beruk pon tak selambar cam nii tau ) aku ckap laaa...
"laaaa l wat lagi sedap"
..heheh kuang kuang....
nasib baik tak tersedak laki aku tuuu...
(statment tak hinggat tuuuuu, nii kalau makcik gerai dengar mau dia charge rega mahaihehhhhh )


nii lagi satu hal bukan aku dera tak bagi makan tau...
budak nii saje jeee..nak mengikut laki aku melawat tapak...
da lee gerai kakak nii tepi jalan ada gak keta keluar masuk...kang sia sia jeee.. tak pasal pasal asam pedas aku ke mana...dia ke mana...!!!
tuuu yang aku "haippppp, mama babap nanti"...dia nii kejap panggi aku "ibu"laaa, kejap panggil"mama"laaa..kut sedap molot comel dia jeeee
janji sama maksud aku layan jee laaaaa
Walaupon da petang tapi gerai kakak niii ramai gak lagi yang keluar masuk mengisi prot ada 2 gerai jeee kiri kanan
tapi gerai yang aku masuk tuu paling ramai...

time aku kena menunggu laa pulak ikan tgh masak....kiranya tunggu nak mendidih jee...
tuu yg lagi best tuu makan panas panas


aku suka view nii lam gambar ..cantik sangat
nii lee kedainya...sapa yang area situ sure tahu punya kan......
(kak yan or ana suzana sure expert tempat niiii)

nasi panas, telur dadar, sayur kangkung(yg aku pesan tak sampai sampai) ngan asam pedas ikan merah
nasib baik aku niii ingat dunia kalau tak mau bertambah pinggan aku ...siap aku minta lebih kuah lagi nak "hiruk"siap kena perli lagi......
"haiiii bukan u kata u masak lagi sedap kaaa"
haippp tak sayang molot sungguh....

SiZikri yang memula eksen tak mau makan da kenyang ngan bekfas kt hotel + McD pon tak tahan daulat....
sepinggan gak lee dibedalnya...
(opssss aku siap tapau lagi, asam pedas tau...nasi aku masak jee masa smpi nanti)

Mmg best...
laki aku nak makan punya pasal sanggup 
simpan prot tak bekfas
hissss terliur lee pulak!!!


aku tak sure apa motif laki aku snap gambar umah niii....
cantik kot!!!! .... ke teringin dok umah kayu alah alah kampung gitu...
niii laa "jakun" sapa soh beranak kt tengah tengah KL..
kan da tak de kampung...



Note:SmileyCentral.com malu niii..shy shy!!! pada yang wish aku, yang mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga, makasih yaaaaa....hanya "dia " yang mampu membalasnya.....



5 comments:

  1. memang asam pedas pedas ani...power gilerrrrrr...sah datang 10x lagi..

    ReplyDelete
  2. @Anonymous


    Yaaa tull tp kena tunggu turun area selatan laaaa lagi...

    ReplyDelete
  3. salam, akk biasanya asam pedas yg murah sikit dan sedap kedainya kat gerai batu sederet tu. tp kul 3 lebih mmg dh tutuplh.. kt kedai akk makan ni mmg cekik darah sikit. time ramai org, lagilah dia sembelih habis-habis.. hehe.. next time bolehlah try asam pedas mak pon. sederet ngn asam pedas tv3 tu.

    ReplyDelete