Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, June 6, 2011

JeJaLaN....1 U' laGi.....

Jom Memu utama aku nak bawa askar askar aku gi tengok movie "kunGFu PanDa 2" sian pulak da laaaa cuti skoll tak bawa gi mana2 ari tuu jee gi JB masa kenduri kawin kawan..ni pon unpland aktiviti....tertiba aku rasa cam nak layan movie..

so sementara siNing ada lagi leh leee aku merambu anak beranak...

Pestime aku angkut siKenit Shazleen nii berjalan tanpa laki aku ....heee tapi kakak aku tolong temankan...
ampun mana aku berani jejalan angkut semua askar kalau tak de helper..
mau aku yang nangis karang kt shopping complex tuu....
Mana tak memasing ngan "pel el" memasing ..

laki aku walaupon tak join tapi aku tetap bagi tugasan heheheh...aku soh dia gi beli tiket siap siap...so senang aku tak yah nak beratur panjang 
lagi pon aku takut karang kalau lambat tiket full house pulak
haaaa time nii mau anak2 aku melalak karang...

show ku l 12.20pm so masa sampai baru ku l11.30pm ...anak aku biasa leee ajak gi terjah MPH dulu....
time nii pulak baru aku nyesal awat laaa tak bawa stroller siShazleen, abis satu 1U' dia nak terjah...lepas tuu part yang paling dia suka turun naik escalator, ada laaa lam 5,6 kali dia wat keja tuuu lam MPH...pening kepala aku ngikut bontot kecil tuuu.

Cepat2 aku tarik dia gi tempat lain pulak ...jom cari buku......


Orang lepak baca buku, dia sempat lagi melilau ....adoi laaa memang aku nyesal sungguh tak bawa stroller....tak leh aku nak lelama cari NoVeL baru 
memang tak sempat cari pon...baru nak baca...dia da ilang tpt lain...alih alih aku letak jeee balik...


good boy baca..baca.....
skodeng sapa tuuu.....????
tak de nya nampak ayah kt situ

 sekejap jaa dia leh bertahan, nii terlebih makan vitamin kaaa apa....tak reti berdiam langsung...penat aku melilau sekali.
masuk jee MPH jangan harap lee aku leh minta tolong si ZikRi kaa, Si aIn kaaa, or siZiDaNE...memasing kalut mencari buku memasing..


"BarNey" collection


Nii ngan colelction "PrInCess" book laaa...nii sejak 2mejak nii minat pulak nak wat collection "detective CoNaN" aku layan jeee...
Nasib baik tak lama tuu aku da nampak kelibat laki aku ....uhhhh nasib baik.."time nak membayar jeee u muncul heheheh..."

selesai urusan terus aku perambat anak anak aku keluar dr MPH....movie time....







3 beradik nii da senang aku nak kontrol...memasing da pandai bawa diri...
TAPI 
.
.
.
.
.
.


Haaaa yang niiii tak leh lagi....panggung tuu dia wat cam umah dia pulak....lepas tuu volume sora dia mak datuk betui betui menganggu...tapi sebab ceta budak2 so ramai gak lee yg angkut kanak kanak...so mmg mcm2 peellll lam tuuu....
kalau ceta lain cam "nurKaSih Da MoViE kaa" tobat aku tak angkut dia...silap2 aku yang kena halau karang..heheeh!!
sapa yg tgk best tak movie nii?!!!

Sempat gak aku snap seblm lampu padam, budak nii eksyen je lebih ...makan pop corn lepas tuu buang balik abis jeans aku ...melekit...geram aku...
dari start sampai lee movie habis ade jee akai dia...mmg xreti dok diam langsung...aku ingatkan gelap2 tuu takut upanya.....!!!!!!!!! 


psssttt:: da 3 hari maid aku balik Indon, sementara nak tunggu yang baru nii ada tak sesapa yang tahu mana nak cari main sementara busuk2 pon sebulan or maid yang datang pagi balik petang....sesapa yang ada info PM aku yeee.....

3 comments:

  1. best ke tak citer tu??? hehehe rasa cam nak gi tgk wayang bawak budak2 gak arrr...

    ReplyDelete
  2. @Shahayu
    Dear ok gak laa.....for kiddosss..mmg lawakssss laaa...

    ReplyDelete