Rajin pulak aku nak snap snap nii kalau tak asyik kemalasan jaaa..laksa ni buat semalam tertiba si ain request..
So sebelum buat tuu aku wasap laaa kekawan sebabnya musykil bila time nak rebus ikan tuu sampai 70min HP okey...seriau pon iya kot kering periuk aku, lepas tuu dok pikiaq kang hancur pulak ikan aku karang tapi bila aku wasap sorang lagi kawan pon cakap benda yang sama so pejam mata jew laa try and error kalau tak sampai bila tak belajaq..
Rupanya bila abis jee 70min HP tuu walahhh ikan masih elok ... masa rebus aku letakkan sekali lengkuas,asam keping,halia dan serai..
Terus masuk dalam blander senang cerita and yang best tak payah nak tapis tapis bagai tak denya tulang temulang semunya jadi lembut cam ikan sardin dalam tin tuu..lembut sangat.
Siap blend aku ubah periuk sebabnya periuk noxxa nak guna tuk rebus laksa pulak....so kuahnya aku masak guna dapur gas jaaa..(next time sila laaa rebus laksa dulu) campur sekali dengan kuah rebusan ikan tadi.
Campur laa juga cabai giling,asam keping lagi,daum kesum,bunga kesum,garam...Walla semerbak bau kuah bila mendidih.
Senangkan masak guna periuk noxxa nih. Tumpang lalu tuan tanah,kalau ada yg nak beli pada harga kaseh sayang mai pm akak di 019-2494819.
ReplyDeleteakak ada juga yg nak beli dengn harga kasih sayang..haaaa nnt sy PM akak
Delete