Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, December 7, 2015

Persiapan Sekolah : Beli Baju Sekolah Nurul Iman Shazleen Tahun 1

Pejam celik pejam celik dah nak masuk 2016, cepatnya masa berlalu..!!! Cepat jee rasa budak nii dh nak masuk sekolah...Apasal laa cepat sangat besar nak oiiii...

Every year kalau part baju sekolah kami suka beli hujung hujung tuuu...time tuu orang dah tak ramai sangat ...but tahun nii sebab teruja budak ni nak masuk sekolah kami laki bini awal awal lagi dah borong sakan.....haaaaa Hari hari dia tanya aku bila nak sekolah , kenapa cuti lama sangat..Nak oooiii haa awal awal memang laaa excited gelojoh nak masuk sekolah tunggu laa tengah tahun nanti...mau berperang aku ngan dia....

Alang alang dah borong aku belikan sekali untuk siKakak & Abgchiknya. Jimat laa juga sebabnya sikakak kain baju kurung bole pakai lagi memang aku beli panjang sikit awai tahun tadi...(haa tak meninggi upanya sikakak nii) Sikakak cuma borong baju & tudung jeee, kasut sekolah elok lagi, 

Cuma anak laki ni lain sikit...semua kena beli ...abis baju sekolah & Baju mengaji kelas kafa semua kotor laaa koyak laaaa..lasak sungguh aiii siZidane Helmi niii....kasut kasut pon koyak barai..!! 

Alhamdulillah, persiapan sekolah anak-anak dah 70% siap. habis laa juga dalam RM700++. Beg sekolah memasing elok lagi ...part beg sekolah ni aku memang jenis beli yang mahal sikit so memang tahan dua tiga tahun..!!!! Alatan tulis jee belum borong lagi....

Semangat ooo aku niii awal bulan masa dapat jee surat untuk Orientasi Tahun 1, bagitahu dah bole start beli buku tulis di koperasi..apa lagi gigih aku keluar breakfast terus ajak laki aku lajak ke sekolah haaaaa...tapi itu laaa awal awal beli ada jee buku aktiviti yang belum sampai...alamat lagi dua tiga minggu aku nak kena terjah balik...

Kan Happy jeeee...harap sepanjang sekolah nanti aaa mood dia macam nii..sesekali swing tuu adat laaa kannn..

Alhamdulillah kelengkapan baju² dah selesai .... tinggal sediakan duit yuran dan keperluan buku²  & tuisyen budak  orang nii laaaa.

Siabang nak kena tunggu balik asrama lee baru membeli...Doa moga diberi kepuusan yang cemerang nanti.

2016 sangat sangat mencabar bila sikakak PT3& abang chik UPSR, dua dua dah plan nak ikut jejak siabang...especially sikakak laaaa siap mengungkit lagi sebab aku tak apply asrama pon masa lepas UPSR aritu...bukan tak nak apply tapi itu laa masa tuu kami still lagi kat MIRI so nampak macam cabaran pulak kalau sorang diUtara, sorang diSelatan..aku laki bini pulak nuuu jauh diSarawak...

Ins sha allah ibu ayah sentiasa doakan semuanya berjaya nanti....kalau ada peluang ada rezeki dengan result yang membanggakan kalau kakak nak masuk asrama ins sha allah.

No comments:

Post a Comment