Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, December 8, 2010

Puding Laici

Bila Weekend especially ahad jeee aku da pening nak pikir nak masak apa..kl Sabtu tuu aku tak kisah sgt sbb mmg selalu merayap bawa bdk2 merendek..hehhh so berblogwalking bab bab resepi nii mmg aku suka sgt jadikan blog Kak Nor sbb rujukan…so sok pulak da oliday Maal Hijrah 1432 so mencari lee aku nak masak apa lunch,tea tme,dinner perhhhh....terus jeee masa balik gi terjah kedai beli bekas yg comel lote tuuu (haaa baru lee anak anak nak makan,kl tak asyik letak lam bekas 4segi jee..kureeng menarik gitu)

Resepi nii credit buat kak liza gak, tapi aku mmg bolat2 ikut resepi kak nor..hehhhh




Yg ni sukatan yg K.Nor buat, cara2 masak tu K.Nor ikut cam yg dlm resipi K.Liza

1 paket agar2 serbuk  (10gm)
5 cawan air ~ cawan metrik
8 sudu besar gula ~ lebih kurang 3/4 cawan metric (opsss patut lee tawar sbb sue taruh 5 sudu jee)
1 tin susu cair
1 tin laici ~ dimesin/blend dgn 1 cawan air laici dlm tin
1 helai daun pandan ~ ni k.nor tambah

1. blend laici dgn 1 cawan air laici. Blend kejap jer jgn sampai lumat/halus.
2. lebihan air laici tu K.Nor jadikan kuah masa makan puding tu (sejukkan dulu utk dptkan rasa yg lebih nyaman masa makan hehe


Puding yg sue buat nii mmg tawar sikit so sue tambah resepi makan ngan susu cair & lebihan air laici tuuu…mmg tarikan sungguh….habis licin dibedal budak2 kat umah tuuu….sempat kasi jiran sebelah lagi.


4 comments:

  1. salam sue, mungkin sue jenis pemanis sket, k.nor ni jenis kurang bab manis2.. cuba rasa dulu sebelum masukkan dlm acuan. boleh ikut taste kita sendiri rasa manis atau masin satu2 masakan tu kan.. :)

    mekasih ya sudi cuba resipi ni.. :)

    ReplyDelete
  2. sue terkurang gula....tapi yg bestnya bau laici besttt jeee...

    ReplyDelete
  3. ~iqapiqa~ mmg sedap try leee.....

    ReplyDelete