Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, March 11, 2011

Pepagi Ain da wat hal

Hisss perpagi tadi umah aku da hingar bingar ngan suara aku bergabung 
 ngan suara siAin,
nasib baik tak bangun sikenit Sha kalau tak sure lagi meriah punya...mana tak nya meh sini aku nak ngandu pulak hehehe, siAin tuu nak gi camping sok pagi sampai senin so kiranya 3 ari & 2 malam, ikut rombongan skoll and yang parahnya & wat aku geram tuuu senarai barang yang nak kena bawa masyallah cam nak pegi sebulan.
Baju tangan panjang - 6 helai
Track suit - 3 helai
Kasut - 2 pasang
Baju Kurung - 3 pasang
Sejadah
bla,bla,bla,bla....

so aku pon nak reduce leee apa yang patut da nama pon nak gi camping,bukan gi honeymoon kaa,holiday kaaa..Berat tuu nak bawa semua benda alah tuuu walaupon semuanya penting..aku pon bukannya nak reduce tahap gaban punya...pepatut lee juga kannn...cam senarai yang cikgu tak add on aku add in kaaannnn cam....
touch-light,
baju hujan,
minyak gamat  
So bila da aku wat cam tuuu dia mengamuk cakap nanti cikgu marah kalau semua barang tak cukup....aiiii cam lee cikgu nak check sampai lam beg pulak...so aku malas nak cakap banyak aku ckp "suka ati kakak laaaa"

Lepas tuu gaduh pasal beg pulak, tak tau nak bawa mana satu...beg kecil kee atau beg besar..saja tau budak niiii suka wat aku lambat gi opis dah lee nak antar depa lagi....

Travel beg pack saiz besar sikit kalau isi barang mau sama tinggi ngan dia kot...berangan jeee cam leh angkut...

Yang kiri tuuu kecil sikit saiz dia, aku cadang nak packing barang dia lam tuu jeee sebenarnya...sama lee saiz ngan tuan yang nak mengankutnya kemetot jeeee
tapi tuu leeee dia nak gak bawa yang besaq tuuu...

Pening tau ada dotter cam niii macam macam nak...sebijik sebijik nak ikut cakap cikgu last last aku cakap lagi "suka ati kakak leee" yang pentingnya beg ibu tuuu jaga baik baik

Budak niii langsung tak mau masuk campur....walaupon berkali kali aku tanya pendapat dia...senang jee dia jawab

"abang tak masuk campur"

Syiok jee dia bekfas


Budak nii pon ak mau masuk campur, sebok dok susun "bagugan"


Tengok lee malam nii pulak cammana, sure gamat lagi umah aku (hehehh mmg ari ari pon gamat) selagi dia tak pegi selagi tak de experience cam tuu lee...

tapi kaaaaannnnnn
sat gi kalau dia tak deeee sunyi pulak tak de kawan aku nak gaduh hehehh 
adoi laaa tapi syiok kan bila ada kiddo niii riuh umah hilang penat lelah bagai bila tengok muka sorang sorang









2 comments:

  1. klu saya masa nak gi camping klu boleh nak cari beg yang paling kecik..hehe

    ReplyDelete
  2. ~farah~
    tuuu laa sis..ni tak serupa nak bawa satu umah pegi...!!geram jee..

    ReplyDelete