Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Thursday, March 31, 2011

Gal day's out - BALI

BALI destinasi percutian yang laki aku adiahkan sempena woman's day...tak pasal2 dapat adiah pree, semua nii last minute plan !!! Mulanya nak pegi ber4 jee last last kena gak bawa "pengawas aku tuuu" nii kalau dia baca mau hanggin satu badan nii..!! Rezeki siAIn dapat join for this trip pon sbb last yrs dia score lam exam..so as a gift lee juga...
(for zIkrI, dia da pilih destinasi sendiri...so tunggu next trip)

My BFF Beb,aiN & Yang
baru sampai nii sementara tunggu bas nak angkut heheh akahssa, kiranya jauh lee sikit dr tpt flight landing ke airport dia..


Bali Ngurah Rai International Airport, also known as Denpasar International Airport
Sampai lam kul 12.30pm, then tros paksupir bawa gi makan duluuuuuu

FOOD mmg kena cari yang btol2 HALAL







Makanan yang dipesan...yummyyyyy
Nama makanan yaaa ampunnn mmg aku tak hingat satu apa pon
Layan jee laaa gambar


NIii lee hasilnya bila memasing prot da berbunyi, 
Lincin yang tinggal pon nasi goreng siYang

Kami sempat singgah gitukar Rupiah lagi...heheheh





Posing lagi
Lepas tuu sempat lee kitaorg gi kedai seberang jalan yang ada jual barang2 kaca...
cantik sangat..mula lee terasa iskkkk nii kalau bawa balik sure best..tapi mengenangkan Kenit aku yang leh gak tahan lasaknya....terus terbantut..
tapi mmg amazing, gorgeous pada yang baru nak masuk umah tuuu mmg best kalau sopping barang2cam nii
Harga buleh tahan...tak mahai & tak murah...



Dari situ terus kami ke hotel dulu..antar barang mana yang patut, mandi & solat

Hotel Penginapan kami

1st Stop kami :
Garuda Wisnu Kencana (GWK)
is a private cultural park on the Bukit Peninsula at the southern end of the island of Bali in Indonesia. Bukit is a limestone plateau with Uluwatu to the west and Nusa Dua to the eastern.
Sapa yang nak tau detail pasal tpt nii...meh goggle sini 









View mmg cantik....time nii panas...berpeluh ketiak ketiak..ngehhh


 Belakang kitaorg nii tengah nak wat show..cuak je muka si Ain



 Show on running, kejap jeee kitaorg kat sini sbb nak rushing nak kejar sunset kt UBUD



opssss cont.part 2 yaaaa..banyak sangat pix...



MALAS & Durian



adoiii laaa apasal leee panyakit niii mai....ingatkan balik bercuti semangat naik 100% nii terbalik pulak terus merudum jatuh dah leee sikenit Shazleen pulak deman selsema...malam tadi batuk pulak..adoiii mmg ngantuk sangat...tuu yang MOOD merudum tuuu 
opssss agaknya kena bercuti lagi kot....


nanti leee bila KERAJINAN aku update ceta pasal BALI yaaaaaa !!!!!!

Dari semalam lagi aku nak makan DURIAN, tp laling aku malas nak layan....
wahhhh cam nak nangis jeeee..dia soh tunggu weekend lagipon anak dara dia xsihat tuuu yg dia "boh layan" aku tuuuuuuu




Tapikan aku ku cari sampai dapat.....dengki oooo bila buka FB ada jee yang tayang buah niiii


Friday, March 25, 2011

Asal dia jee suka interprem kan....lagi lagi sikenit niii...
pada yg singgah tuu yg terasa jemu asyik asyik muka yg sama aku tempek..haaaa pejam jee mata tuuu....Opssss cammana nak baca kan hehehehh
Abis lam ramai ramai dia jeee rajin wat aksi aksi yang aku xleh nak wat...cammana!!! 
lagi pon asal aku nampak jeee ada jeeee A K A I dia yang aku rasa hissss budak niiii kan!!
anak tudung tuu dia rembat kakak dia punya, tuu lee suka lagi sepahkan reta benda 
apa lagi..agaknya dia pon teringin kot nak serkup kepala
tuu yang test try tuuuu!!!


Perrhhhhh kita minum dulu !! 
adoi laaa anak aku niii

Tengok jee laaa pesyen dia pakai...tak terkata aku !!!
nii mau sok da besar panjang baca balik entry aku ni mau dia terguling guling malu niii 
akakhahhh

Cam tak de perasan jeeee...siap ada gak kemetot rambut dia nampak
aku ikat rambut dia..saja nak biaq panjang...tp lambat oooo rambut dia ni nak panjang..dari abis pantang sampai laa niii mana ada aku potong, trim sikit sikit jaaaa 
tapi tak panjang2 jenis rambut nipis niiiii leceh sikit....

Time niii aku rasa mata pon tak nampak kot....
sebok dok usung merata bekas "ayaq"  dia tuuu


Cewah nampak gak biji mata tuuuu


So ESOK  Glitter Words
walaupon cuti sekolah da abis tapi memandangkan aku dapat complementary flight ticket dari Mr.Darling (dia kasi tuk gal gal jee tau,so boy boy yg ada kt umah aku tinggal ngan big boy jaga) tapi memandangkan aku gi ngan siAin + BFF aku jee so siGaL Kenit aku kena tinggal...(papa dia tak arap ooo aku angkut anak dara kenit dia tuuu, takut susah aku nak kelola...baguih baguih)

So Shazleen esok Ibu ngan kakak xde tau
 Sha, Abang Long, Abang Chik & Papa jangan notty notty key..

apa pun doakan kitaorg agar selamat pergi dan balik ngan  
P A K  T O N Y
pada selasa nnti ya.... 
Glitter Words
 &
Glitter Words


Thursday, March 24, 2011

AYAM KALASAN BERSERI

Kak Rose maksih menjadi kan AKB sue niii tuk dinner malam tadi berhasil dengan de boommmmnyaaa...
suka sangat tengok hasil kaler ayam tuuu..perang jeeee....
Ni semua gara gara Mr.Hubby aku yang nak balik dr.outstation petang semalam
sian ooo semlm dia ngadu ari seblm tuu makan roti jee tuk dinner, 
sedangkan aku anak beranak terjah 
SAN FRANCISCO
so aku pon bersemangat lee cari resepi...alah alah special lee cikit....Laki nak balik tuuu heheheheh 

 
hasil resepi kak Ummi ngan kak nor 
Nak resepi terjah UMAH k a k  n o r




Tak de idea nak makan ngan apa, so aku buatkan terus nasi hayam serai niii..YUMMY




Glitter Words


p/s:
atas permintaan kekawan nak gak aku tempekkan resepikan

AYAM KALASAN BERSERI
 resipi : Ummi Kuantan@Jelita Mac 2011 
sumber : K.Nor@SecubitGaram
Bahan:
1 cawan kelapa parut
sedikit garam
1/2 cawan air
4 ketul peha ayam, dibuang kulit dan dikelar sedikit (k.nor guna 1/2 ekor ayam)
minyak masak secukupnya
Bahan dikisar kering:
2 camca besar biji ketumbar
2 camca besar biji lada putih
Bahan dikisar basah:
5 batang serai
2.5cm halia
2.5cm kunyit hidup
sedikti air
Cara:
Campurkan kelapa parut bersama garam, air, bahan kisar basah dan bahan kisar kering di dalam periuk. gaul rata.
Masukkan ayam dan rebus ayam hingga lembut dan air hampir kering.
Angkat ayam dan tos.
Tos juga campuran kelapa parut di dalam bekas berasingan.
Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga keemasan dan angkat.
Goreng bahan kelapa parut tadi sehingga bertukar keemasan dan rangup tetapi jangan sampai hangus.
Angkat dan toskan.
Hidang ayam goreng bersama serbuk kelapa yg sudah digoreng tadi.
Nota: Istimewanya ayam kalasan ini tidak menggunakan bawang merah atau bawang putih kerana bahan ini akan menghanguskan ayam dan rupannya tidak berseri. Menggunakan kelapa menambahkan lemak goreng ayam.

Nasi Hayam Serai 
Bahan-bahannya:

- serai 2 batang (diketuk)

- *bawang putih 3 ulas (ditumbuk kasar)
- *Kayu manis,bunga lawang  tak bubuh pon orait)

- *halia (1 inci) - stok nasi ayam Maggie ,5 camca

- 3 cawan beras

- marjerin

Cara-cara:

- Tumis bahan *

- Campurkan air rebusan
- basuh beras dan tambahkan air seperti biasa(dr.air rebusan)
- Dah mendidih taruh lam beras & masak seperti biasa

- boleh diletakkan marjerin sikit samada ditumis terlebih dahulu atau terus letakkan sahaja dalam air.

- masakkan nasi



Fesyen kain batik panjang



Budak nii upanya peminat batik panjang ari ari suka sangat pakai upanya....
memula aku cuak gak...apa kehel nya budak niii mengusung kain tuu kehulu kehilir...
selalunya siNing yang dok guna mendokong dia, takkan plak terkalih dia nak dokong Ning pulak mmg haru kalau cam tuuu ..hehhh mau terkeluar biji mata aku ...!!!
Suka jee dia, bila aku tgk siNing melilit kain tuuu kat badan dia
(Padahal aku nak gerak gi Opis dahhhh...tp sbb nak tau gak aku lepak kejap...
Siap posing lagi tuu bila tgk aku cepat cepat capai "Olimpus"


Aku nak gak tunggu apa akai dia seterusnya

 Nii nak start turun dah.....

scroll lagi
"
"
"
"




"
"
"
Lol upanya dia nak "guring" hehh nii bahasa banjar tau....
bahasa melayu nak tido upanya...iskk 
"
"
"
"

Upanya tak puas kena "BEDUNG" kot masa lam pantang dulu..hehhhhh
nasib baik siNing ada stok arapkan aku !!!! takkan nak bungkus ngan lampin kannn....hmmmm xsempat nak cilok arwah mak aku punya dulu....nak kena ada gak niii wat simpanan mana tau kot kot aku nak tido berbedung pulak nanti......kwang kwangnnnnnnn

da gi tido,patutu lee masa aku tanya siNing senyum jeeee
bagus bagus lama sikit dia membukang..sempat leee SiNing join wat taik mata sekali 
haaaa jangan siNing membuta tak hinggat dunia sudah mau kena pelangkung ngan aku nanti




Tuesday, March 22, 2011

Sahara Tent,Shah Alam

Copppp Coppppp nii Sambungan dari ceta Glitter Words
 lepas jeeee tgk HOT BALLOON kta PUTRAJAYA....apa lagi memasing da kebulur
so mulaleee macam2 request keluar..ada yang nak makan nasi hayam, kt Damansara, ada yang nak makan nasi arab, ada pulak tuu nak makan Chicken Cop kt Cheras...
NAFSU anak anak aku tak hinggat punya!!! depa ingat dekat keee apa....
Aku???? aku nak makan durian jeee kat uptowm....sedap oooiii masa aku makan ktPD ari tuuuu durian kunyit sekilo rm38 kot..tuu pon makan tepi jalan  
(B nnt balik outstation key..heehhehhh u belanja)

Aku sempat kasi jelingan maut lagi kt laki aku ...yelah sapa soh pepandai "menanya" haaaa hambek kau berjela request depa....tuuu namanya salah "PARKING" heheheheh

Nasib baik siKenit Shazleen lom pandai nak request memacam....!!!
so apalagi aku dengan bangga nya mengunakan "kosa VETO" untung ooo jadi co-pilot niii!!!
(wp kekdg tuu kantoi gak ngan depa niiii)
 So aku pilih yang dekat,senang,mudah....
(hinggat2 leee dah nak kul 9 lobih da niii, bukan pagi malam tau)
Budak nii kalau part menyedut minuman mmg terro lepas tuu dia wat buih lagi...lepastuu kan pantang aku lepas pandang haaa mula lee tangan dia nak mengagau cari ketul ais...
haipppp tangan tuu mmg nak kena babap...besa tau.....

Mula laa tayang muka seposen dia..time nii aku da start warning laki aku jangan pujuk kang tak pasal pasal dia melalak 
anak aku nii lain sikit pesen nya..lagi di pujuk lagi kuat volume
biaq jee lelama nanti ok jee mood dia 

View kt salah satu khemah kt situ heehhh aku panggil Khemah jeeee
ada pulak tpt yang leehhh duduk bersila...
alah alah cam kt arab tuuu makan sopan santun gitu
tapi kalau bawa anak kecil cam aku jangan nak berangan leee nak makan sopan cam tuuu mau berkerabur nasi tuuuu

Babrican Strawberry
rasanya tak lee sedap sgt tapi laki aku suka sangat pesan agaknya sedap kot tekak dia

Ada pulak selit benda alah nii kat pintu keluar belakang...sempat lee paparazi aku snap, padahal aku sikit pon tak perasan

Meh tengok memu anak aku pulak!!!

Kebab Borek - $9.50
nii laki aku order, sempat lee aku cilok sikit

aku order niii jeee roti nan, sebabnya aku malas nak makan nasi da lewat oooo...
makan panas panas sedap tau..makan cam tuu jeeee tak payah lauk pon 
sedap gak, lagi pon aku da aim ayam siZidane...sure tak abis punya nanti!!
Rugi oooo baik aku telan!!! cittt lam nak diet tuuuu

Mandi Lamb Bedouin Feast 
Dinner ain, budak nii sukan sangat lamb, tapi tak habis pon...nasi separuh jee separuh lagi masuk prot zikri, Lamb tuu pulak terbang masuk pinggan laki aku seketul


&
hasilnya

LICIN