Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, July 30, 2014

Kuah Durian..Serawa Durian..Sup Durian

Lagi ..lagi dan lagi....Ramai yang story suasana raya kan....aku sebab raya kat KL/Selangor yang suasananya tak semeriah kampung so tak banyak laa storynya setakat kami anak beranak ngan jiran tetangga serta kekawan yang datang ziarah...

Bunga Api main, pasang pelita...kawasan rumah tak cukup lapang nak pasang punjut..(tak best),meriam buluh(jangan berangan nak dengaq bunyi kat bandar nii especially kawasan taman...)


Tolak tepi semua rendang, ketupat, ayam masak merah,nasi impit dan segala angkatan...kiuh muih pon tunggu nak abis syawal baru start cari lagi lagi bila tinggai serdak serdak..baru nak mengagau buka tin..time tuu baru terasa nikmatnya haaa NOW layan derian dulu nanti bila dah balik MIRI payah nak dapat !!! Kena tunggu December baru balik lagi perhhh lambat so sementara ada nii pulun habis habisan... Alhamdullilah setakat niii tak da laa lagi penyakit dok mai serang...takut juga dengan musim panas nii...makan durian lagi laa panas...kan kan kan

Ada balance durian semalam gigih aku buat kuah durian pulak makan ngan roti, ngan pulut pon ok gak taruh kuah santan hussss sedap

Sup durian ni panggilan anak dara aku..sesedap tekak dia jaa nak jahanamkan bahasa..!!





Aku kalau makan roti tak suka bahagian tepi so cam tuu laaa kaedahnya bila aku makan..lompong jadinya!!


No comments:

Post a Comment