Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, August 27, 2014

Laksa Penang, bertambah tambahlaaa pulak

Lama rasanya aku dah tak buat laksa Penang niii, kalau tak sebulan sekali harus ada dalam senarai menu. Bukan apa sejak duduk sini susah sangat nak dapat bekalan laksa beras ini...dulu pon siap aku hangkut dari KL lagi tahun lepas tau.....tudia dekat setahun juga laaaa dok mebeli jaaaa

Entah macammana tertiba dok ralit baca wasap group kekawan semua pakat tayang menu open house laaa apa laaaaaa sekali tengok LAKSA huwaahhhhh memang terliur seh!!!!

Senyap senyap aku ajak laki aku teman cari barang...nak bagi tau sakgi kena jeling...(laksa bukan favourite dia)

Bahan bahan basah semua ada, nak cari laksa kering tuuu Ya ampun satu town kot aku mencari tak jumpa....dari Emart,Bintang,Pasar Krokop,Lokman, segala pasar laaaaa semua tak ada...time ini memang nak nangis dah....

Kebetulan masa on the way balik rumah tertiba siShazleen merenggek nak eskrem...sibapak pulak mana tahan kalau nak dah start merenggek haaa mula laaa dia pon panaih pungkuq (cakap perak yee)

Terus singgah last pit stop, nak jadi cerita alhamdullilah 2nd kedai yang aku masuk ada laksa beras ini...Ya allah syukur sangat dipermudahkan urusan aku hari ini...kalau tak esok nak tawaf kedai lain pula......




Laksa yang tak ada salad....bukan sebab aku tak makan tapi memang susah sangat mencari nya.


Bahan Bahan sampingan
Nenas,Timun,Bawang,Cili,Limau dan Telur


Semerbak bau satu rumah
Aku guna ikan kembung




Taburan bawang goreng tuu memang wajib untuk aku tiap kali nak makan laksa,baru terasa kick

satu hari aku tak sentuh nasi pon, pagi petang malam LAKSA jaaaa haaaaa 

Asal makan laksa jaaa mulut rasa cam tak best so jom sambung mengunyah rambutan pulak
aku beli kat pasar krokop seikat RM2

No comments:

Post a Comment