Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Saturday, October 4, 2014

Sandwish Goreng Sambal Ikan bilis

Tahun ini 2nd years kitaorang beraya diMiri,but this year lain sikit sebab mylaki and my lovely elderst son beraya diKL...haaa apasal asing2 heee sebabnya kebetulan laki aku ada meeting before raya haji mau takmau kena laaa fetch sizIkri sekali lepas tuu kalau nak balik keMiri pulak cam buang duit flight jeee bila mana lepas tuu nak kena pulak balik KL sebab nak hantar anak bujang masuk asrama...

Sebab kami tak ikut sekali pasal budak2 nii sekolah macam biasa tak de pulak sekolah diaorg ni nak ambik cuti peristiwa kee abenda..selasa dah sekolah macam biasa lepastuu dah start nak strugle dengan final exam.

Mau tak mau as parents kena laa berkorban kalau balik KL juga alamat berponteng laaa budak2 ni.

 Haaaa melalut laaa pulak pepagi nii...

Jom makan breakfast sandwish goreng sedap ooo..

semalam masa tawaf mall jumpa laa kopitiam cafe siap ada roti best so rembat laa apa lagi. 
                                    

                         
Sandwish Goreng

Letakkan inti samaada sambal sardin or sambal ikan bilis.

Aku letak sambal ikan bilis balance  buat nasi lemak aritu. Letak kat tengah tengah, lapik roti then ambik cawan or apa apa je yang bole buat supaya dapat bentuk bulat...

Dah siap bancuh tepung gandum,garam, air suam - bancuhan macam nak goreng pisang tuu..jgn 
terlalu pekat or terlalu cair.

Dah siap salutkan roti yang dibulatkan tadi and goreng dalam minyak panas.
Siap untuk mengisi perut yang lapaq
ada juga sandwish sardin, requeat dr sizidane

Close up sikit 
sedap makan panas panas dengan milo o kosong
Aku tak buat banyak pon sebab mylaki tak ada sapa pulak tukang nak menghabiskan sakgi.


                   
Budak yang bangun pagi terus lapaq, tertiba rindu kat papa dia..bila lapaq jaaa tertiba ingat papa...ingat papa jaaa time lapaq..!!!

Layan gambar budak kenit ini semalam tertiba jadi patung cendana laa pulak.....





No comments:

Post a Comment