Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, October 18, 2010

Sikaki buli N tukang Kena buli ....hehhhh

Haaaa mai aku nak kenalkan penghuni lam umah aku yang selalu wat aku jadi kecoh tahap gaban....ada yang tukang pencetus perang,ada yang penyebok antrabangsa,ada yang garang nak mampus,ada yang loyar buruk tahab superman...macam macam ada,semua pon ada....


Niii NURUL IMAN SHAZLEEN, No.4,umuq baru 1thn 3bulan,beranak kt Pantai Medical, Bangsar on 27-July-2009,Berat masa beranak kl xsilap lam 3.90kg kot...mmg besar budak niii....SiKenit yang suka sangat tayang muka busuk dia......pantang org soh wat muka...haaaa nii lee dia tayang..sikkkk org nak wat menantu pon xjadi......berjalan masa umur 8bulan,kerabat tangga pon time nii gak....gigi da ada 6 batang...4atas,2bawah...so far dia lee paling bagiuh jarang kena sakit....minta simpang oooo.....!!!

haaaa nii lagi iskkkkk buruk benar nak oooooo...time niii lam keta...ada jeee peel dia....pantang lepak nak mengikut jeeee.....tp aku pon suka bawa sbb tak banyak kerenah....!!! 

Niii anak no.2. NURULAIN SHAHFIQAH, umur 9thn..besday dia 9-Dec-2001.Beranak pon kt Pantai Medical,Bangsar..anak anak aku semua kt situ...sebabnya dekat ngan umah MIL..so senang kan keja laki aku..hehhh samaada time aku nak beranak or time anak2msk wad...hehhh...(opsss terkutuk laki leee plak).Haaaa nii leee tukang kena buli no.1.....tp garang ooo...sekali dia mengamok mmg aku kena masuk campur..siap dia jeling tuuu kat sapa yg cari pasal ngan dia...selalunya sizidane leee...tp baik ati...so memang kakak leee mangsanya mungkin sbb dia pompuan yang paling sulong..aku ada 2 pompuan,2lelaki...so pantang nampak kawan tuuu tgh lepak dok diam diam....terus dia pibelakang kawan tuu soh dukung....haaaa muka pulak iskkk toksah nak kata leeee mentang2leee gigi tuu baru nak timbui....kes nak tayang leeeeee...

 Niiii pon tukang kena buli gak....masa niii tgh test baju raya..selambar jeee dia gi tarik telinga abang dia...geram lee tuuu sbb abang dia gilepak atas riba sining..so apalagi jeles punya kes leee niiii....haaaa kauuuuu.....nasib baik tak digigitnya telinga tuuuu..kacau lagi....nii leee penyebok antarabangsa kt umah tuuu...Nama dia MUHAMAD ZIDANE HELMI,tak dikacaunya abang,disentuhnya kakak,tak pon haaa ayah dia pon jadi habuan kacau dia.....tgh org tuu sedap lepak tgk TV time tuu dia mai senyap2gi kiss pipi ayah dia....haaaa lsp tuu melalak leee sbb ayah plak balas dendam..iskkkkk mmg kecoh pasalnya...penyebok yang tak de keja nak wat....pasal apa dia tak kacau aku..sbb aku nii garang sekali aku jeling haaa terus tak jadi dia nak cuit..hehhhh umur baru 6thn skoll tadika lagi...taun depan baru msk skoll..tak tau leee aku!! beza umur ngan no.3 jauh 5thn..tuu yg manja semacam tuuu....nii lee pujaaan haati laki aku ..!!!apa apa cikit minta tulong dia nnt dia jawab "COBAAAANNNN"ambil kau..!!!byk sg tgk ceta PRAMLEE niiii...besday dia 6-March-2004, tapi tiap kali besday abang or kakak sure dia pon sebok dok tanya adiah dia mana...!!geram aku..ingat main jeeee..


Niii yang sulong...da darjah 4 taun niii..sok besday dia 19-October-2000.Beza setahun jaaa ngan no.2...aku selang bunga laki, gal,laki,gal...hehhhhh (rezeki tuhan nak kasi cam tuu)..Nampak dak cammana garangnya anak dara kenit aku tuu..time nii apahal entah...cam nak ditelannya abang tuuu....


So tuu leee sikit2 pasal isi umah aku ....yang paling dikerumi time niii haaa kenit nii le....asal sesapa balik skoll dia gak kena terpa lu...so cammana tak kena buli..tul dak....!!!!!Cammana pon aku bersyukur ngan kurniannya....semoga anak anak aku menjadi orang yang berguna,soleh dan solehan...dunia dan akhirat!!amin

Nii lee family aku,laki aku tuu susah sikit nak senyum .....tuu lee paparazi kt umah...heheheeh!!!

2 comments:

  1. Sonoknyer tgk yr kids...cumil2 semuanyer. Anak Sue yg no.2 (Ain) sebaya dgn anak sulung nurul (Sofea).

    ReplyDelete
  2. Thanks dear.....hehhh sofea pon ciut miut...sofea da start final exam keeee...wish her luck.....

    ReplyDelete