Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Sunday, August 7, 2011

Ifftar diumah jeeeee....cempedak goreng lagi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera:)

Ahaks! tetiba dah 7 ramadhan. cepat betul masa berlalu.semalam punya lauk tak teringat nak upload ! 
pejam celik pejam celik sok da dekat nak raya....kalut nak wat kuih lee pulak, semalam sempat lagi siAin pujuk soh aku watkan biskut almond london..haaaaa  terkuzzzuttttt aku...siap cakap lagi aku wat sedap..iyee sangatlee tuuu...kang da bersusun kuih lam balang..satu pon dia tak makan!!hangat hangat taik ayam jeee...budak sorang niii.....so semalam masa kt giant sempat lee ain paksa aku beli barang...hiss nii apa main paksa niiii....tuuu pon bercinta nak pikir bahan bahannya....haaa kalau aku rajin menjadi lee kot...heheheh 

Memu nak berbuka pon bercinta aku nak pikir....alih alih aku masak ayam sambal & ikan tenggiri asam pedas

tapi tuu lee da penat masak...alih alih sizikri nak makan nasi hayam pulak...adoi laaa budak niii payah sungguh so menjamu mata lee kitaorang kt bazar TTDI JAYA 
 (xsemeriah bazar kt Giant tau)

skrg nii pantang ada pree time sambil buat keje sambil google resepi.. tengok gambar masakan yang cantik cantisss & cari ideanak masak apa...!!!pening oooo dulu zaman kecil kecil tak yah pikir pon cukup time ngap jeee...!!!

Meh layan cempedak & popiah goreng dalam dok kelangkabut sempat gak aku mengoreng



aku kenyang makan nii jeee...hisssss jangan berangin dah prot aku ...!! semuanya aku habiskan..heheheheh peberat aku no.1 tuuuu





Popiah goreng tu laki aku .....aku goreng sikit jee tadi..yang lain aku frozenkan senang

Laki aku tak berani nak makan cempedak posa posa niii tapi kalau hari lain dia pon antu gak tuuu.. dia gak aaa yang tukang melayan aku membeli...heheheh



Selamat berbuka puasa!:D
p/s : Ermmm… memang lah agaknya tukang masak tak akan berselera makan masakan sendiri walau sesedap mana pun.. kau orang pernah rasa tak macam itu?? (soalan untuk orang yang ada pengalaman memasak je.hehe)




4 comments:

  1. Ya Allah..sedapnya cempedak...Lama tak makan cempedak..Macam terbau2 lak sampai sini..hehhehee

    ReplyDelete
  2. @ibh

    itu lee sis panas2sedap, tp kl prot tak tahan tak leh gak.......heheheh selamat berpuasa sis!

    ReplyDelete
  3. @♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

    boleh geng ngan zidane.....!!!!pantang nampak sure nak kena beli.....

    ReplyDelete