Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Tuesday, August 23, 2011

1st time Montessori

Semalam pestime aku tinggalkan kt nursery...***uwahhhh*** dibantainya melalak...so sampai opis kekwan semua bising sepatutnya aku gileee survey dulu bawa dia gi jejalan tengok keadaan nursery tuuu nii pakai bantai ditinggalkan mau tak melalak...heeeee

So memula hantar kt area Bukit Jelutong, Taska Ilham 
aku kasi 3/5 jee sebabnya memula kakak tuu kata baby ngan budak 2thn keatas tempat lelain tapi bila aku hantar lol sekali join upanya.....lepas tuuu menan pon tak de...kiranya taska niii more day care jeee......bangun, makan , tido.....heeeee apa apa pon makasih yaaaa akak sebab tolong jagakan my diva semalam......

so memacam leee feedback dari kekawan aku....lepas tuuu siap kasi aku macam macam soalan soh tanya pengasuh tuuuu ..yelah kita kan hantar anak..bukan nya antar anak patung tul dakkkkkkk!!!! (makasih yaaaa akma, sungguh tak de pengalaman lam part part nursery niii)
ari nii aku tukar ke area TTDI Jaya pula, taska manja bistari....(thanks Yazid for da info)


Semlam lepas fetch my diva tuuu, lam ujan ujan lebat aku terus terjah taska nii nak tengok leh serasi tak...keadaan umah, kebersihan, penjaganya indon ke orang kita.....yelahhh benda benda nii kena lee ambil peduli sikit...






Keadaan lam umah tuuu....kiranya BEST gak leee...ada tempat tuk main....ada TV leh tengok movie kee hapa keee...

Sampai jeee dia terus main....time nii baru kul 3pm so kiddos kt sini tengah sebok mandi manda, salute 2 Aina (teacher yang menghandle semua kiddos tuu)
ramai tuu ada lee lam 6,7 kiddos....

Kiranya happy lee dia main

 




tuu teacher dia....kecil molek jeeee, lupa pulak aku nak tanya da kawin kee lom...!!!!
See my Diva sebok dok menyelit tengok budak budak tuu pakai baju



Da start enjin ....kiranya da leh get along together so kurang lee sikit kerunsingan aku niii....
Taska nii siap kasi xtiviti sepanjang hari....

aku pon tertarik...hehehehehh so kiranya tak leee bosan budak budak kt situ.....

8.00-9.00 - Breakfast time (roti,nugget,milo)
9.15-10.15  - Belajar time (melukis kee, nyanyi keee)
10.30-11.00 - Mandi Time
11.30-12.00 Main Time
12.30-3.00pm Tido Time
3.00pm-3.30pm Mandi lagi
4.00 - 6.00 Main time, Minum Petang



opssssss main tangga.....alo jatuh kang.......walaupon dia da master part part tangga niii tapi aku tetap risau gak ..yelahhh kalau kt umah dia sorang sorang jeee...tak de sapa nak kacau..niiii kat situ ramai woiiii budak budak..........harap harap tak de apa yang belaku laaaaa......


Kawasan luar pon ada menan....baru leee nampak cam taska....heheheheh




So 2nd day bermula leee ari dia kt tempat baru niiii...memula ayah dia kejutkan bangun siap sorokkan muka lam bantai lagi....alah alah malas nak bangun gitu..padahal sebelum nii pantang aku kata"Sha bangun jom ibu nak gi naik tik tik"....laju leee bankit.....alih alih ari nii liat pulak...adussssssss !!!!

Nasib baik pujuk pujuk bangun gak...
aku cuma tukar pampers jeeee...MANDI....tak pon...
1)  tak sempat....heheheh 
2) Cuaca mendung lagi so aku takut dia kesejukan...(cittt cam bg alasan jee)

so da ada experience semalam sebelum keluar umah aku buatkan susu siap siap..nak soh dia minum sebab semalam aku tak kasi pon alih alih sampai nursery tuu kul 10.00am baru makan/minum......kebeulur anak aku ..nak minta tak berani kot.....
amoun aku tak wat lagi sebelum keluar pepagi aku kasi minum dulu baru lehhh melompat kan da isi enjin orang kata....




 Muda muda belaka teacher teacher kat situ.....
see my diva da leh main...teacher aina siap pasangkan CD upin ipin lagi nak tarik perhatian....lepas tuuu main buble buble lagi..heheheheh 

Tak leee aku runsing sangat.....harapnya dia happy leee sepanjang aku tinggalkan dia kat situ...

& aku WISH my ning will arrive soon....alhamdullilah Ning aku nak sambung balik keja... 

2 comments:

  1. @♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

    uit lol terbabas leee pulak..cammana leh tak terperasan niii..heheheh ok dah crop daaaaa......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...