Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, February 9, 2011

Kek Batik Marbel

Aku awat time cuti raya cina niii....wahhhhhhhh ari Jummat wat kek kukus asam manis, ari sabtu pulak aku wat kek niii...ngerrrr....ngeerrr...BUKAN sebab rajin tau tapi sebab request dari Mr Hubby aku tuuu bila dia tengok aku wat kek yang memula tuuu terus dia cakap "ada balance dak?"
aku tanya "lol kenpa pulak....kan ada sikit lagi lam fridge tuuuu"
upanya dia kata nak kasi kawan ..iskkk cam lee aku wat tuu sodap sangat..heheheheheh
Yelah niiii sebab ari tuuu keta laki aku pancit so dia tepon lee kawannya nak minta pinjam "adoiii benda alah niii yang naik kan keta tuuuu...apa "Jack" nii nama benda alah nii kl ikut surat beranak aku tak tahu le polak heeeee ( ni aku google upanya kot kot aku yang silap panggil benda alah tuu)

Yang kami punya bukan takde tapi lam keta aku ...so agaknya dia malas nak call aku kot soh balik. (aku kt opis ok) hehehehhh walaupon setakat 10min jaraknya umah ngan opis tapi memandangkan time puncak...mau babas lambat tuuuu

Sebab nak pulangkan benda alah tuu leee Mr.Hubby aka Laki aku soh wat kek. Yelah da leee pinjam reta orang takkan nak pulangkan ngan tangan kosong pulak kannnnnn.....

so nii lee hasilnya, aku tempek resepi sekali senang nak ingat lagi nanti tak lee aku tercari cari lam buku resepi yang da nak lunyai

  • 1 bungkus (350g) biskut marie
  • 1 buku buttercup
  • 1 tin susu pekat
  • 1/2 cwn milo + koko 
  • ** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko

Cara-cara

  1. patah2kan biskut
  2. masukkan butter,kacau sampai butter cair
  3. masukkan koko kacau hingga cair juga
  4. padamkan api then masukkan biskut marie
  5. lepas tuuu masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.dah sejuk baru simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang



2 comments:

  1. wahhh ada resepi! suka2 :) nanti sya cuba resepi awak ni ye...nampak sedap..yummm yummmm :)

    ReplyDelete
  2. ~izza~nnt da wat war war kan yeee....mesti lagi cantik tuuu...kl rasa manis kurangkan susu tuu sikit yaaa....selamat mencuba

    ReplyDelete